DPS Nikšić: Ako ne smijeni Milatović Perović, i Šimun snosi odgovornost za katastrofalno stanje u Opštoj bolnici Nikšić

DPS pozvao ministra zdravlja da doprinese tome da se u Opštu bolnicu Nikšić "konačno uvede red"

4089 pregleda 11 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Nikšićki odbor Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je da, ukoliko ne smijeni direktoricu Dušanku Milatović Perović, i ministar zdravlja Vojislav Šimun snosi odgovornost za, kako su kazali, "katastrofalno stanje" u tamošnjoj Opštoj bolnici.

"Nakon svih skandala kojima je OB Nikšić pogođena zahvaljujući katastrofalnom upravljanju ustanovom, pitamo se šta još tačno treba da se desi da resorni ministar Vojislav Šimun, u skladu sa svojim nadležnostima, odreaguje i pokuša da spasi nekadašnji regionalni zdravstveni centar od daljeg propadanja. Svega dva direktorska mandata onih koji su dokazali da su nesposobni da rukovode nikšićkom bolnicom, koštala su ovu ustanovu ugleda regionalnog zdravstvenog centra koji je isporučivao sve usluge na polju zdravstvene zaštite i njege građanima. Umjesto toga, OB Nikšić je danas potpuno nefunkcionalna ustanova u kojoj građani čekaju nikad duže redove za preglede i snimanja i u kojoj medicinski kadar nema svu potrebnu opremu za rad, počev od one osnovne – zavoja, pa dalje", navodi se u saopštenju.

"Neznanje, nesposobnost, neumijeće menadžerisanja OB Nikšić kulminiralo je u mandatu aktuelne direktorice Dušanke Milatović Perović, koja umjesto da sređuje užasno stanje u ovoj ustanovi, počev od toga da, kako je javnost upoznata, bolnici fali psihijatar, usljed čega pacijenti bivaju uskraćeni za adekvatnu brigu i njegu, nezakonito obavlja dopunski rad u privatnoj ambulanti, prima dodatnu zaradu. Takođe, posljedice rada Perović Milatović osjećaju i djeca koja pohađaju Prvu srednju stručnu školu, smjer medicinski tehničar, kojima stručne predmete predaju doktori i sestre iz Opšte bolnice i Doma zdravlja. Direktorica Milatović Perović je na početku mandata donijela odluku da doktori mogu dopunsku djelatnost da obavljaju samo poslije 15 h, što ne važi za nju i njen dopunski rad i zbog toga cijela Prva srednja stručna škola je morala da promijeni rasporede, ustaljenu koncepciju smjena da bi kompletna odjeljenja medicine bila u drugoj smjeni. Do tada su se smjene mjesečno mijenjale, kao i u svim srednjim školama u gradu, što je više odgovaralo zaposlenima, učenicima i roditeljima, koji su se više puta bunili, ali bezuspješno", navodi nikšićki DPS.

"I umjesto da rješava probleme na koje pacijenti i u kontinuitetu ukazuju, zbog kojih s punim pravom negoduju i iskazuju nezadovoljstvo, Milatović Perović je za svoj najvažniji cilj postavila zapošljavanje svojih srodnika, počev od bratanića, i progon zaposlenih koji ide do te tačke da ih šalje na sud na kojem njene fingirane tužbe padaju. Zaključno, zbog svih pacijenata i pacijentkinja, tražimo od ministra Šimuna da hitno smijeni aktuelnu direktoricu, da doprinese tome da se u ovu OB Nikšić konačno uvede red. U suprotnom, i ministar Šimun će snositi odgovornost za potpunu nefunkcionalnost i anarhiju koja vlada u nikšićkoj bolnici", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: