Odbor podržao kandidaturu Perovića za čelo VOS

Zakonom se bliže uređuju vojno-policijski poslovi, nadležnost Vojne policije i primjena sredstava prinude, upotreba oružja od strane vojnih lica i nošenje vojnih uniformi, definišu nova stanja u službi i uspostavlja novi sistem ocjenjivanja lica u službi u VCG
456 pregleda 1 komentar(a)
Miljan Perović, Foto: Savo Prelević
Miljan Perović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.07.2017. 11:17h

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu jednoglasno je podržao Predlog zakona o Vojsci Crne Gore (VCG), kojim se uvodi mogućnost dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem.

Predloženim rješenjima se uvodi "merit" sistem u postupku prijema, unapređivanja i izbora za obrazovanje i usavršavanje lica u službi u Vojsci, detaljnije propisuje izgradnja integriteta i prava i obaveze lica u službi.

Zakonom se bliže uređuju vojno-policijski poslovi, nadležnost Vojne policije i primjena sredstava prinude, upotreba oružja od strane vojnih lica i nošenje vojnih uniformi, definišu nova stanja u službi i uspostavlja novi sistem ocjenjivanja lica u službi u VCG.

Odbor je danas, kako je saopšteno iz Skupštine, razmotrio Predlog zakona o VCG i jednoglasno odlučio da predloži Skupštini da ga usvoji sa amandmanima Odbora koje je prihvatio predstavnik predlagača zakona, a u nastavku rada razmotrio i amandman poslanika Ervina Ibrahimovića i Nedžada Dreševića i jednoglasno odlučio da predloži Skupštini da isti prihvati.

"Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu su, u nastavku rada, na temelju uvodnog izlaganja i sprovedene rasprave dali pozitivno mišljenje o kandidatu Miljanu Peroviću za mjesto načelnika Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove u Ministarstvu odbrane“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: