Ministarstvo "popustilo": Neće smanjiti na 22, već na 75 eura

"Predlažemo da kompromis bude 75 eura". rekao je pomoćnik minista finansija Novo Radoviž na sjednici Odbora za ekonomiju koja je u toku
60 pregleda 52 komentar(a)
POšiljka, Foto: Shutterstock
POšiljka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.07.2017. 13:32h

Ministarstvo finansija pristalo je da poveća vrijednost pošiljki koje će se oporezovati, a koje se naručuju posredstvom interneta.

"Predlažemo da kompromis bude 75 eura". rekao je pomoćnik minista finansija Novo Radović na sjednici Odbora za ekonomiju koja je u toku.

Ranije je predloženo da se izmjeni Zakon o porezu na dodatu vrijednost tako da se smanji granična vrijednost za komercijalne poštanske pošiljke za koje se ne plaćaju carinski troškovi i PDV sa sadašnjih 150 eura na samo 22 eura.

Zbog te najave je pokrenuta i online peticija koju je od juče potpisalo preko 3.000 ljudi, a u kojoj je traženo da se ne dira granična vrijednost pošiljki.

Upravo zbog toga što na pošiljke do 150 eura nijesu plaćali dažbine, sve više građana je kupovalo raznu robu preko interneta koje su im poštom stizale na adresu. U 2015. godini građani Crne Gore naručili su čak 277 hiljada takvih pošiljki.

Bonus video: