SDP: Stijepović da smijeni rukovodstvo "Vodovoda"

“Samo zahvaljujući SDP-ovoj inicijativi da se odustane od poskupljenja vode i pritisku javnosti tim povodom, našim ubjedljivim argumentima da se radi o nepotrebnom udaru na džep građana, došlo je do toga da DPS uprava povukla svoj predlog”, rekla je Vojinović
60 pregleda 28 komentar(a)
Vodovod i kanalizacija, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vodovod i kanalizacija, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.07.2017. 10:38h

Iz Socijaldemokratske partije (SDP) pozvali su gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića da utvrdi odgovornost rukovodstva preduzeća „Vodovod i kanalizacija” i da ga opozove.

Kako je kazala odbornica SDP u Skupštini Glavnog grada mr Jadranka Vojinović gradonačelnik to treba da uradi jer se rukovodstvo “Vodovoda” neprimjereno igralo sa građanima Podgorice oko poskupljenja vode.

“Neko ko je ušao bez ikakvog razloga u tu priču žestoko je braneći, jasno je da je imao lošu namjeru. Na potezu je gradonačelnik koji treba da zaštiti građane od ovakvih rukovodilaca”, kazala je Vojinović.

Iz Uprave Glavnog grada juče su u dogovoru sa menadžmentom „Vodovoda i kanalizacije” odustali od najavljenog poskupljenja vode od 22,3 odsto.

“Samo zahvaljujući SDP-ovoj inicijativi da se odustane od poskupljenja vode i pritisku javnosti tim povodom, našim ubjedljivim argumentima da se radi o nepotrebnom udaru na džep građana, došlo je do toga da DPS uprava povukla svoj predlog”, rekla je Vojinović.

Ona je istakla da je SDP ponosna što su presudno njihovom inicijativom i političkom borbom građani sačuvani od enormnog poskupljenja vode.

“Zahvaljujemo se svima koji su podržali ovu borbu i čestitamo prije svega građanima na pobjedi koju smo zajedno izborili. Bili smo svjedoci prethodnih mjeseci upornosti sa kojom su nadležni u 'Vodovodu' branili poskupljenje, kako je to apsolutno neophodno, gotovo uslov opstanka kompanije i urednog snabdijavanja vodom, uslov inestiranja u mrežu... Bili smo u stvari svjedoci kako izgleda kada DPS obmanjuje građane”, istakla je Vojinović.

Ona je rekla da je krajnje vrijeme da se prestane sa ovakvim igranjima sa građanima i pokušajima njihove prevare.

"Da li treba svaki put da se troši ogromna energija i vrši javni pritisak na nadležne da ne donose očigledno štetne odluke. Nama u SDP je to posao i uvijek ćemo kao u ovom slučaju biti na braniku interesa građana. Ali bi konačno neko morao da snosi odgovornost za takve stvari", naglasila je Vojinović.

Bonus video: