Muškarac pronađen bez znakova života u svom stanu u Podgorici, policija kaže da se ne radi o nasilnoj smrti

Iz policije rekli da nema tragova obijanja i da nema osnova sumnje da je izvršeno bilo koje krivično djelo

162119 pregleda 52 reakcija 52 komentar(a)
Stanari zgrade u ulici Veliše Mugoše, Foto: Čitalac reporter
Stanari zgrade u ulici Veliše Mugoše, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 19.06.2024. 21:18h

Stanar zgrade u podgoričkoj Ulici Veliše Mugoše A.P. pronađen je u svom stanu bez znakova života.

Rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica kazala je "Vijestima" da je dežurna tužiteljka kontaktirala sa službenicima policije, koji su joj saopštili da nema tragova obijanja i da se ne radi o nasilnoj smrti, pa da nema osnova sumnje da je izvršeno bilo koje krivično djelo, zbog čega nije ni naložena obdukcija.

"Tužiteljka je dala nalog i da se uključi Centar za socijalni rad, koji dalje treba da preuzme ovaj slučaj", kazala je Medenica "Vijestima".

Tijelo su preuzele nadležne institucije.

ulica Veliše Mugoše stanari
foto: Čitalac reporter

Policija se uputila na lice mjesta nakon što su "Vijesti" objavile apel stanara, koji su zatražili hitnu reakciju nadležnih državnih organa i gradskih službi jer se, kako su ranije rekli, iz stana njihovog komšije danima šire neprijatni mirisi, a njega nijesu vidjeli niti mogu da ga kontaktiraju.

ulica Veliše Mugoše stanari
foto: Luka Zeković

Stanari su javili da su na lice mjesta izašli policija i vatrogasci.

Kako su ispričali “Vijestima”, problem imaju već nekoliko godina, ali su već danas bili zabrinuti jer su 11. juna od policije dobili informaciju da je komšija smješten u Specijalnu bolnicu u Dobroti, ali im je potom iz te ustanove rečeno da osoba sa njegovim imenom nije hospitalizovana.

ulica Veliše Mugoše stanari
foto: Luka Zeković

Prethodno su se stanari obraćali Upravi policije, Komunalnoj inspekciji Glavnog grada, Sanitarnoj inspekciji, Centru za socijalni rad…, ali bez uspjeha. Iz službi su uvijek upućivali, tvrde, na drugu službu ili organ, ali im niko nije pomagao.

Stanari su ranije danas kazali da neko mora reagovati.

“Vijesti” su još prošle sedmice uputile pitanja Upravi policije u vezi sa tim slučajem, ali nijesu odgovorili.

ulica Veliše Mugoše stanari
foto: Luka Zeković

“Već duže vrijeme, čak i više od dvije godine imamo problem, jer u našem ulazu živi čovje koji je, koliko smo u saznanju, trenutno na liječenju u psihijatrijskoj bolnici u Kotoru, u Dobroti. On je bio na liječenju, pa se vratio i pravio velike probleme. Ispušta uznemiravajuće krikove, glasove,… Nikome, pa čak ni nama koji smo na to navikli, nije prijatno. Nama je postao život nepodnošljiv, jer se iz njegovog stana širi smrad. Došlo je do izlivanja fekalija, ali mi nijesmo sigurni da je on u Dobroti. Postoji vjerovatnoća da čovjek može biti tu, da mu je pozlilo... Niko od inspekcijskih organa nije reagovao, a stanje je ovako najmanje 15 dana”, kazala je “Vijestima” stanarka Tatjana Marković.

Bonus video: