Podgorica: Vojska Crne Gore će da probija i širi puteve

„Investitor (Glavni grad) kroz poslovno-tehničku saradnju i realizaciju građevinskih poslova sa izvođačem radova unapređuje postojeću lokalnu saobraćajnu infrastrukturu i dobija nove saobraćajnice probijanjem novih trasa“, navodi se u predlogu
68 pregleda 1 komentar(a)
Vojska CG, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojska CG, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.07.2017. 19:27h

Ministarstvo odbrane će, prema predlogu ugovora Vlade Crne Gore, biti obavezno da, bez naknade i svojom mehanizacijom, izvodi radove za potrebe Glavnog grada.

Prema predlogu, Vojska Crne Gore će probiti put Kosor - Greci - Kupusca u dužini od 1,5 kilometara, Cijevna zatrijepčanska dužine 1,1 kilometar, kao i put Moračica - Jelin dub, dužine 350 metara.

Ugovorom je predviđeno i da Vojska proširi put Ubli - Raće - Momče u dužini od oko šest kilometara, put Drezga - Đurkovići, dužine dva kilometra, zatim 900 metara puta u selu Milati u Komanima, te proširi 600 metara postojećeg puta Farmaci - Lekići. Predviđeno je proširenje, nasipanje i saniranje puteva za katune na dionici Korita - Koštica - Rikavac - Širokar - Mokra, kao i nasipanje makadamskog puta „od izvora „Ljuđe“ do katoličke crkve prema vidikovcu Grlo sokolovo“.

Pored probijanja i proširenja puteva, planirano je kopanje dva kilometra kanala za postavljanje vodovodne cijevi od Kućica ka Rogamima, radovi na prilazu posjedima mještana Vrbice i Klopiša u Doljanima, minerski radovi u stijeni u Tološima, transport i ugradnja tampona u Omerbožovićima na dužini od tri kilomentra, te čišćenje kanala od Skadarskog jezera do Vranjine.

„Investitor (Glavni grad) kroz poslovno-tehničku saradnju i realizaciju građevinskih poslova sa izvođačem radova unapređuje postojeću lokalnu saobraćajnu infrastrukturu i dobija nove saobraćajnice probijanjem novih trasa“, navodi se u predlogu.

Ministarstvo odbrane će zahvaljujući najavljenim radovima vršiti obuku i osposobljavanje za zadatke u ratnim i mirnodopskim uslovima

Bonus video: