Zbog izlova iz Svinjače nijesu prijavili kolege

Iz SRK “Tara i Morača” zamjeraju “Maniru” što zahtjev da izlovljavanje ribe Ministarstvu poljoprivrede nijesu podnijeli ranije, jer, kako navode, “svakome je poznato da Svinjača u ovo doba godine skoro presušuje”. Takav zahtjev, tvrdi Živković, trebalo je poslati već početkom godine, a ne u junu
87 pregleda 0 komentar(a)
Svinjača, Foto: Dragana Šćepanović
Svinjača, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 24.07.2017. 18:33h

U Sportsko-ribolovnom klubu (SRK) “Tara i Morača” tvrde da je netačno da su prošle godine podnijeli krivičnu prijavu protiv kolega iz kluba “Maniro” zbog izlovljavanja ribe iz rijeke Svinjače. Momir Živković iz SRK “Tara i Morača”, kaže da to nije razlog što riba zbog niskog vodostaja ove godine nije spasena.

“Neka se on bolje prisjeti ko je pravio snimke i ko ih je optuživao. Kako sam pročitao u dnevnoj štampi, optuživali su ih mladi iz Demokratske partije socijalista. Da je naš klub to činio, tu prijavu bih ja trebalo da potpišem, ali nje nije ni bilo. Naš klub, koji nije vlasništvo nijedne političke partije, niti će biti dok sam ja na njegovom čelu”- napisao je Živković u regovanju na izjavu Mila Lazarevića iz kluba “Maniro”.

Iz SRK “Tara i Morača” zamjeraju “Maniru” što zahtjev da izlovljavanje ribe Ministarstvu poljoprivrede nijesu podnijeli ranije, jer, kako navode, “svakome je poznato da Svinjača u ovo doba godine skoro presušuje”. Takav zahtjev, tvrdi Živković, trebalo je poslati već početkom godine, a ne u junu.

“Maniro” vodi brigu samo o dijelu Tare gdje se nalaze reviri, jer je tamo isplativo. Kad već kažu da da poštuju zakone i proceduru, neka objasne kakve su aktivnosti imali na rijeci Pčinji u junu u mjestu Pobrnjica ispod hotela”- napisao je Živković.

Bonus video: