Glavni grad dodijelio stanove Vešoviću i Mugoši

Komisija za rješavanje stambenih potreba lica koja bira i imenuje Skupština Glavnog grada, gradonačelnik i drugih lica čiji je rad od posebnog interesa za Glavni grad, usvojila je Plan rješavanja stambenih potreba zaposlenih u Glavnom gradu
321 pregleda 25 komentar(a)
Boris Mugoša, Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Boris Mugoša, Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.07.2017. 15:11h

Glavni grad dodijelio je stanove zamjenicima gradonačelnika Časlavu Vešoviću i Borisu Mugoši od 72 i 71 kvadrata.

Stanove su dobili i drugi funkcioneri Glavnog grada, njih šestoro.

Zaposlenima Glavnog grada su namijenjena 24 stana, a u toku je i konkurs za 15 stanova namijenjenih licima u stanju socijalne potrebe.

Komisija za rješavanje stambenih potreba lica koja bira i imenuje Skupština Glavnog grada, gradonačelnika i drugih lica čiji je rad od posebnog interesa za Glavni grad, usvojila je Plan rješavanja stambenih potreba zaposlenih u Glavnom gradu.

"Rješavanje stambenog pitanja kupovinom pod povoljnijim uslovima izabrana su lica čiji je rad od posebnog interesa za Glavni grad", ističu iz PG Biroa.

Komisija je izabrala da stanove pod povoljnijim uslovima dobiju direktor Direkcije za imovinu Mladen Ilić od 73 kvadrata, savjetnik Gradonačelnika Marko Ćulafić površine 70 metara kvadratnih, komandir Službe zaštite Andrija Čađenović će dobiti stan od 79 kvadrata, direktorica privrednog društva "Čistoća" d.o.o Daca Popović 70 kvadrata, direktorica Turističke organizacije Podgorice Tatjana Popović 71 metar kvadratni, pomoćnik direktora privrednog društva "Deponija" d.o.o. Jovan Rabrenović površine 27 metara kvadratnih, kao i sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Nela Savković Vukčević koja će dobiti 50 hiljada eura za poboljšanje uslova stanovanja", saopšteno je iz PG Biroa.

Pet stanova je opredijeljeno i za zaposlene u Sekretarijatima za lokalnu samoupravu, planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine, komunalne poslove i saobraćaj, rad, mlade i socijalno staranje i kulturu i sport. Po jedan stan je namijenjen za Upravu lokalnih javnih prihoda, Direkciju za imovinu, Službu gradonačelnika i Komunalnu inspekciju, kao i devet za službe skupštine, glavnog administratora, menadžera i unutrašnje revizije. Šest stanova je namijenjeno javnim ustanovama: Dječji savez, Gradsko pozorište, KIC Budo Tomović, Muzeji i galerije, Narodna biblioteka Radosav Ljumović i Javnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci i četiri stana su predviđena za Službu zaštite.

"Plan rješavanja stambenih potreba zaposlenih u Glavnom gradu predvidio je podjelu 24 stana po organima lokalne uprave, posebnim i stručnim službama, a prvi put su obuhvaćene i opštine Tuzi i Golubovci koje dobijaju po stana", piše u saopštenju PG Biroa.

Glavni grad je već podijelio 15 stanova licima u stanju socijalne potrebe i ističu da je iz "sopstvenih sredstava Glavnog grada" finansirana 101 stambena jedinica.

Bonus video: