Kažnjen sa 600 eura jer je izbacio djecu RE populacije iz restorana

„Ponosni smo što je nakon višemjesečne borbe pravda bar djelimično zadovoljena”, rekli su iz NVO Sistem.

15752 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sud za prekršaje u Bijelom Polju kaznio je sa 600 eura V.P. sa Žabljaka jer je iz svog restorana izbacio djecu romske i egipćanske populacije, saopšteno je iz nevladine organizacije (NVO) Sistem.

Oni su kazali da se događaj desio 1. septembra prošle godine.

Navodi se da je V.P. nakon kraće verbalne rasprave grubo vrijeđao izvršnu direktoricu NVO Sistem, koja je bila u društvu više maloljetnika, obraćajući im se pogrdnim riječima, čime je počinio prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru.

„Ponosni smo što je nakon višemjesečne borbe pravda bar djelimično zadovoljena”, rekli su iz NVO Sistem.

Oni su kazali da se istinski raduju što djeci, koja su pristojna i odlični đaci, koji ničim nijesu isprovocirala takav odnos, mogu da pruže primjer da se vrijedi boriti za svoje ideale.

“I da ne znači da će institucije uvijek ćutati na mržnju i diskriminaciju, i da ima onih koji su spremni da prepoznaju, procesuiraju i sankcionišu svaki vid rasne diskriminacije i kršenja sloboda zajemčenih Ustavom”, dodaje se u saopštenju.

U NVO Sistem su uvjereni da Crna Gora ima potencijal, političku volju i dobre zakone u oblasti zaštite od diskriminacije.

„Ali svako od nas mora biti spreman da digne svoj glas protiv svih vidova diskriminacije i nepravde, jer samo tako ćemo iskorijeniti ovu pojavu u našem društvu”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: