Živković: Vojvodić režira cjelokupan politički život u Crnoj Gori

"Suština je u tome da će Viskoka medicinska škola ubrzo biti izmještena iz Berana. Postavljamo logično pitanje zbog čega se ulagalo u Univerzitetski centar u Beranama kada više neće biti ni jedan fakultet niti visoka škola u Beranama", navodi Živković
52 pregleda 3 komentar(a)
Radojica Živković, Foto: Savo Prelević
Radojica Živković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.07.2017. 10:19h

Opštinski odbor Nove srpske demokratije izrazio je stav da su sva dešavanja oko Visoke medicinske škole u Beranama "unaprijed režirana igra od strane rediteljke, koja odavno ne režira pozorišne predstave, nego uz pomoć svog velikog zaštitnika Mila Đukanovića, cjelokupan politički život u Crnoj Gori".

U saopštenju stranke koje potpisuje predsjednik Opštinskog odbora NSD Berane Radojica Živković navodi se da "smo svjedoci navodnog spora između Vlade Crne Gore i rektorke Univerziteta Crne Gore Radmile Vojvodić oko upisa studenata na VMŠ u Beranama".

"Naime Vlada i njen ministar Šehović traže da se studenti upišu, a rektorka Vojvodić neće. Premjer Marković u Beranama kaže biće upis, posle toga opet rektorka kaže neće biti upisa. Danas Bobo (poslanik Miodrag Radunović) u Skupštini pita premjera hoće li biti upisa, i ako je bio u Beranama kada je premjer rekao da će upisa biti. Premjer će odgovorit biće, pa će rektorka opet nešto reći, i tako u nedogled", navodi se u saopštenju.

Uz konstataciju da je sve unaprije izrežirano, dodaje se da "nema tu nikakvog sukoba nego se želi na vješt način prevariti narod Berana kako Vlada hoće da pmogne Beranama i sjeveru Crne Gore ali ne smiju da se miješaju u autonomiju Univerziteta".

"Suština je u tome da će Viskoka medicinska škola ubrzo biti izmještena iz Berana. Postavljamo logično pitanje zbog čega se ulagalo u Univerzitetski centar u Beranama kada više neće biti ni jedan fakultet niti visoka škola u Beranama. Svjedoci smo da se mnoge državne institucije premještaju na Cetinje, protiv čega nijesmo u principu, dok sa sjevera Crne Gore izmještaju skoro sve. Od Vlade koja je izabrana od Sinđine i Minđine Skupštine i nijesmo bolje ni očekivali", zaključuje se u saopštenju Živkovića.

Bonus video: