Matern u Bijelom Polju: Uvjeren sam da ovdje ima mjesta za napredak

Ističući karakteristike opštine predsjednik Žurić kazao da Bijelo Polje zauzima najznačajnije mjesto na mapi sjevera
80 pregleda 0 komentar(a)
Ginter Matern, Foto: Jadranka Ćetković
Ginter Matern, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 23.07.2017. 12:25h

Njemačka ambasada u Podgorici sa saradnicima će razmotriti mogućnost ulaganja stranih investitora u oblasti poljoprivrede i turizma na sjeveru, kazao je njemački ambasador Hans Ginter Matern, koji je danas završio dvodnevnu posjetu bjelopoljskoj opštini.

Tema razgovora sa domaćinom, predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem valorizacija turističkih potencijala, unapređenje razvoja opštine, otvaranje novih radnih mjesta kao i realizacije zajedničkih projekata u oblasti proljoprivrede i turizma.

“Bjelopoljska opština ima veliki razvojin potencijal i neiskorišćene resurse. Sa gradonačelnikom sam pokušao da nađem zajednički put za razvoj sjevera, kako da napravimo pomak u ekonomiji i privredi od čega ljudi mogu profitirati na najbrži mogući način. Uvjeren sam da ovdje ima mjesta za dalji napredak i pomak i u privredi i u poljoprivredi, a ne samo u turizmu”, kazao jeMatern, dodajući kao pozitivan primjer isustvo Švajcarske na koju bi sjever trebalo da se ugleda.

Ističući karakteristike opštine predsjednik Žurić kazao da Bijelo Polje zauzima najznačajnije mjesto na mapi sjevera.

Našem gostu smo predstavili razvojne planove lokalne uprave i predviđene investicije, ali i prirodne potencijale,” kazao je Žurić i dodao da je ambasador upoznat sa investicijama Đalovića pećine i Bjelasice.

Bonus video: