Cetinje: Probijen tunel prema Njegušima

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović je istakao da je riječ je o trenutno najvećem projektu rekonstrukcije magistralnog, odnosno regionalnog puta u Crnoj Gori koji je vrijedan gotovo 10 miliona eura
188 pregleda 3 komentar(a)
tunel Njeguši, Foto: Prijestonica Cetinje
tunel Njeguši, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 22.07.2017. 14:27h

Tunel između Čekanja i Bukovice, u dužini od 460 metara, na trasi puta koji se rekonstruiše od Cetinja prema Njegušima, danas je probijen. Posljednjim radovima na probijanju tunela prisustvovali su gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača, kazali su iz Prijestonice.

"Svjedoci smo da je teritorija prijestonice Cetinje, u dijelu rekonstrukcije putne infrastrukture, najveće gradilište u Crnoj Gori. Nesumnjivo, period iza nas, obilježile su rekonstrukcije putnih pravaca prema Podgorici, Budvi a kao sto vidite, predano radimo i na rekonstrukciji regionalnog puta prema Njegusima," kazao je Bogdanović, nakon što je posljednja mina napravila otvor na tunelu u dijelu prema Njegušima.

On je istakao da je riječ je o trenutno najvećem projektu rekonstrukcije magistralnog, odnosno regionalnog puta u Crnoj Gori koji je vrijedan gotovo 10 miliona eura.

"Rekonstrukcijom ovog puta obezbjedićemo dinamičniji razvoj Njeguša, valorizaciju veoma izdašnih poljoprivrednih potencijala Katunske nahije, ali i kreirati uslove za stvaranje nove vrijednosti, a sam tim i novih radnih mjesta na ovom podneblju," naglasio je Bogdanović.

On je saopštio da će lokalna uprava i u narednom periodu vrlo posvećeno realizovati aktivnosti na razvoju ruralnog područja njene teritorije.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača kazao je da će rekonstrukcijom puta on biti skraćen za tri i po kilometra i da će biti širok gotovo sedam metara, što će omogućiti znatno bržu i bezbjedniju saobraćajnu vezu između Cetinja i Njeguša.

"Nakon probijanja tunela predstoje ozbiljni radovi u njemu i nadam se da ćemo uporedo, radove i u tunelu i na putu završiti u zadatom roku, a to bi trebalo da bude do sredine novembra, čime ćemo građanima Cetinja i Crne Gore predati na upotrebu jedan odličan i atraktivan put," kazao je Parača i dodao da Direkcija za saobraćaj zajedno sa Prijestonicom pokušava doći do izvođača i za nastavak ovog puta - od Krstca do Ivanovih korita, čija je dužina deset kilometara, a projektovana vrijednost radova oko četiri miliona eura.

On je saopštio da je tenderska procedura pri kraju i da bi trebalo od septembra krenuti sa radovima i prema Lovćenu.

Vrijednost na rekonstrukciji puta Cetinje - Njeguši je oko 9,6 miliona eura, a izvođač radova je nikšićka firma Mehanizacija i programat.

Bonus video: