URA: Vodovod doveo građane Tuzi u opštu opasnost

Oni ističu da je “prosto nevjerovatno da se rekonstrukcija radi u peridu velikih suša, u toku ljeta, kad je građanima voda najpotrebnija, kako zbog mogućih požara, tako i zbog povećane frekvencije građana koji ljetnje odmore provode u rodnom kraju“
1 komentar(a)
Tuzi, Foto: URA
Tuzi, Foto: URA
Ažurirano: 22.07.2017. 12:46h

Umjesto pametnijeg planiranja, dugo čekana rekonstrukcija vodovodne mreže u Tuzima, u mjestu Dušaj, počela je u sred sezone požara. Na taj način, građani ovog područja su dovodeni u opštu nesigurnost, jer vodu nemaju danima, dok su – usljed velike suše – alternativni vidovi vodosnadbijevanja (bunari) takođe na nedovoljnom nivou zaliha, ukazali su u lokalnom odboru Građanskog pokreta URA.

Oni ističu da je “prosto nevjerovatno da se rekonstrukcija radi u periodu velikih suša, u toku ljeta, kad je građanima voda najpotrebnija, kako zbog mogućih požara, tako i zbog povećane frekvencije građana koji ljetnje odmore provode u rodnom kraju“.

“Još više nas iznenađuje nepostojanje bilo kakvog osjećaja, od strane nadležnih lica u podgoričkom Vodovodu, pa ne preostaje ništa drugo sem da se nadamo da će požari izbjeći ovo područje, iako ih je prilično mnogo u blizini. I ranije smo znali da je direktor Vodovoda i predsjednik podgoričkog DPS-a Vladan Vučelić neodgovoran prema građanima Tuzi, čemu svjedoče brojna okolna sela koja još uvijek nemaju pristup gradskom vodovodu, ali se i pored toga ne možemo načuditi čudu da su radovi na vodovodnoj mreži počeli baš u najtoplijem i najsušnijem periodu godine“, ukazali su u lokalnom odboru pokreta URA.

Zbog toga, Građanski pokret URA poziva Vučelića i druga nadležna lica u preduzeću da učine sve da se radovi, koji će po nekim informacijama trajati sve do kraja avgusta, završe što prije “i da na taj način umanjimo opasnost u koju su dovedeni građani Tuzi, ali i sačuvamo nadležna lica Vodovoda od nevjerovatnog blamiranja, pred građanima Tuzi i ljudima iz dijaspore“.

Bonus video: