Požari pod kontrolom, stanovništvo i objekti nisu ugroženi

Kako je saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a, na gašenju požara u Orasima, Goljemadima i Komanima angažovani su i ukrajinski vazduhoplov AN 32P, bugarski helikopter i dva vazduhoplova Avio-helikopterske jedinice MUP-a
0 komentar(a)
Solila požar, Foto: Siniša Luković
Solila požar, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.07.2017. 16:56h

U centralnom i primorskom dijelu Crne Gore, u 18 časova, aktivno je više požara, a kako je saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a, pod kontrolom su i ne ugrožavaju stanovništvo i objekte.

Na teritoriji Glavnog grada aktivni su požari u Goljemadima, Komanima i Orasima. Požar u Vladima je lokalizovan.

Kako je saopšteno iz Direktorata na gašenju požara u Orasima, Goljemadima i Komanima angažovani su i ukrajinski vazduhoplov AN 32P, bugarski helikopter i dva vazduhoplova Avio-helikopterske jedinice MUP-a.

U Opštini Danilovgrad aktivao je požar u Zagaraču, ali je pod kontrolom. Ekipe Službe zaštite i spašavanja obilaze teren. Bio je manji požar u Pržinama koji je lokalizovan.

U Opštini Cetinje aktivni požari su u Katunskoj nahiji i to u Lastvi Čevskoj, na Donjoj Markovini i u Cucama. Požari su trenutno pod kontrolom i ne ugrožavaju objekte i stanovništvo. Ekipe dežuraju u Lastvi Čevskoj i na Donjoj Markovini. Tokom dana izbio je požar u mjestu Rvaši koji je trenutno pod kontrolom.

te teritoriji Opštine Bar aktivan je šumski požar između Poare i Gorane, koji je izbio prethodne noći. Teren je nepristupačan, a požarište je veoma udaljeno od puta. Nije ugroženo stanovništvo niti objekti. Aktivan je i požar u Boljevićima, a ekipe Službe zaštite i spašavanja se nalaze na terenu i gase požare.

U opštini Tivat povremeno se pojavljuju manji požari duž puta u Solili, na Luštici i na Bigovu, koje dežurne ekipe gase.

U Opštini Herceg Novi požari u Konjevićima i u Maltama su lokalizovani. Aktivni su požari u mjestima Tići, Zabrđe, Petrovići i Mendegaja.

Bonus video: