BP: Zmije redovni gosti neuređenog dvorišta u Rasadniku

Stanar koji nije želio da mu se pominje ime ispričao je da je jedan broj komšija odselio i prodao stanove. Kaže da preostali vode djecu na druga mjesta da se igraju, jer u sopstvenom dvorištu nijesu bezbjedna
154 pregleda 3 komentar(a)
zmija Bijelo Polje, Foto: Čitalac "Vijesti"
zmija Bijelo Polje, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 21.07.2017. 18:35h

U neuređenom dvorištu lamela u bjelopoljskom naselju Rasadnik pojavile su se zmije.

Razbacana drva za ogrijev, smeće, korov na sve strane - slika su koja zgrade, izgrađene prije nekoliko godina, prati od otvaranja.

Iz drva, šiblja i sasušenih grana pojavile su se zmije, zbog čega i ne čudi što se ovdje sve rjeđe čuje dječja graja.

Stanar koji nije želio da mu se pominje ime ispričao je da je jedan broj komšija odselio i prodao stanove. Kaže da preostali vode djecu na druga mjesta da se igraju, jer u sopstvenom dvorištu nijesu bezbjedna.

Stanar Vuk Kljajević ispričao je da je u dvorištu prije dva dana fotografisao dvije zmije - jednu živu, drugu pregaženu.

“Zbog gmizavaca koji su se pojavili na sve strane dvorišta zgrada su postala rizična naročito za najmlađe. Sve površine novih zgrada, kada se naprave, budu primjer cijeloj okolini po ljepoti i urednosti, jedino ovdje je totalni haos i nered. Ovo ruglo je obraz Bijelog Polja“.

Njegova komšinica Rajka Čurović ispričala je da je prije neki dan izvela unuka ispred zgrade, ali da nije smjela duže da se zadržava.

“Prosto nemate gdje da pustite dijete da se igra“.

Njihove komšije kažu da radnici Komunalnog „ne navraćaju“ u taj kraj.

Iz Komunalnog Lim su saopštili da rade na održavanju javnih površina, ali ne i uklanjanju nečeg bez saglasnosti nadležnih.

Iz Opštine su poručili da su upoznati sa problemom i da je predviđeno uređenje te javne površine.

“Ali, u ovoj godini Opština nema novca za uređenje tog prostora”, kazao je direktor Direkcije za izgradnju i investicije Milanko Minić.

Bonus video: