Stanić: Hitno ispitati okolnosti požara u centrali Uprave za šume Pljevlja

On je dodao da je u proteklom periodu aktuelna tema pitanje dodjeljivanje koncesija u dužem vremenskom periodu, a stanje u oblasti drvoprerade vrlo složeno
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2017. 15:33h

Socijaldemokratska partija poziva nadležne državne organe da hitno ispitaju sve okolnosti požara koji se desio prije nekoliko dana u centrali Uprave za šume Pljevlja, saopštio je portparol SDP-a Mirko Stanić.

"Prema oskudnim informacija požar je izbio u kancelarijima u kojoj se nalazi dio dokumentacije vezane za davanje koncesija. Interesuje nas i da odgovorni u Upravi za šume saopšte koja vrsta dokumentacije je bila u pomenutim kancelarijama i da li je i koliko te dokumentacije uništeno. Takođe, pozivamo ih da objave da li postoje kopije izgorjele dokumentacije", rekao je Stanić.

On je dodao da je u proteklom periodu aktuelna tema pitanje dodjeljivanje koncesija u dužem vremenskom periodu, a stanje u oblasti drvoprerade vrlo složeno.

"Od izvoznika namještaja prije par decenija, postali smo izvoznici oblovine od koje susjedne države prave namještaj za izvoz. Zbog toga je poslije intezivnog medijskog pritiska pokrenuto i niz istraga u ovoj oblasti. Srećom pa je ovo jedan od rijetkih požara u pljevaljskoj opštini, ali treba detaljnom istragom utvrditi potencijalnu štetu od njega koja može, izgleda, biti puno veća od pukok kancelarijskog namještaja", rekao je Stanić.

Galerija

Bonus video: