Projekat Glavnog grada dobio devet miliona eura granta EU

“Projekat izgradnje novog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kolektorske mreže poboljšaće opšte uslove kvaliteta života i zdravlja građana Podgorice”, rekao je Stijepović
1 komentar(a)
otpadne vode
otpadne vode
Ažurirano: 21.07.2017. 10:02h

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda sa kolektorom, projekat koji se realizuje u okviru Glavnog grada, dobio je devet miliona eura granta kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir.

U okviru Sporazuma o transportnoj zajednici Crna Gora nepovratno dobila 16 miliona eura za četiri projekta koji je Evropska komisija već odobrila. Od tih 16 miliona, najviše sredstava, devet miliona, je opredijeljeno za zaštitu životne sredine I to upravo za projekat Glavnog grada.

Zahvaljujući ovom projektu, Crna Gora je postala prva zemlja u regionu koja je u okviru Berlinskog procesa dobila novac za životnu sredinu.

“Projekat izgradnje novog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kolektorske mreže poboljšaće opšte uslove kvaliteta života i zdravlja građana Podgorice i doprinijeće očuvanju životne sredine na širem području, zaštiti sliva rijeke Morače, Skadarskog jezera i podzemnih voda koje su jedno od najvećih prirodnih bogatstava Podgorice”, rekao je tim povodom gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

On je podsjetio da Glavni grad realizuje niz projekata uz podršku partnera, kao i da je nedavno sa regionalnim menadžerom Međunarodne finansijske korporacije (IFC) za Zapadni Balkan Tomasom Lubekom potpisao Mandatno i Pismo o angažovanju savjetnika za realizaciju projekta Jugozapadne obilaznice oko Podgorice čija je vrijednost cca 20 miliona eura.

“Određeni projekti Glavnog grada su realizovani putem donacija od strane prijatelja i naših partnera. Mi u gradskoj upravi smatramo daje to dodatni kvalitet u našem radu, jer u nama prepoznaju pouzdanog i agilnog partnera za realizaciju projekata koji su u interesu grada i svih građana Podgorice”, zaključio je gradonačelnik Podgorice.

Bonus video: