Uskoro otvaranje Univerzitetskog centra u Beranama

"Projektom rekonstrukcije objekta planirane su prostorije stručne službe, čitaonica, višenamjenske sale, kabineti i učionice za praktičnu nastavu, trpezarije, kuhinja..." kazali su nezvanično "Vijestima" iz Direkcije
316 pregleda 0 komentar(a)
Berane grad, Foto: Rabrenović
Berane grad, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 21.07.2017. 12:32h

Iako sa Univerziteta Crne Gore tvrde da u Beranama nema infsastrukture za izvođenje nastave i boravak studenata stuijskog programa Visoka medicinska škola (VMŠ), krajem septembra ili najkasnije početkom oktobra 2017. biće otvoren novi Univerzitetski centar u Beranama vrijedan 3,5 miliona eura, kazali su "Vijestima" iz Direkcije javnih radova.

UCG je prije dva mjeseca tražio da se VMŠ preseli u Podgoricu, između ostalog, i zbog neadekvatnih uslova za studije i praksu u tom gradu, zbog čega u junskom roku nije raspisan konkurs za upis 70 brucoša na taj studijski program.

Ističu da se radi se o objektu ukupne površine od oko 5.300 kvadrata sa 134 sobe za smještaj preko 200 studenata, ali i 20 smještajnih jedinica za studente sa posebnim potrebama.

"Projektom rekonstrukcije objekta planirane su prostorije stručne službe, čitaonica, višenamjenske sale, kabineti i učionice za praktičnu nastavu, trpezarije, kuhinja..." kazali su "Vijestima" iz Direkcije.

Vlada je početkom juna donijela odluku da VMŠ ostaje u Beranama, ali menadžment UCG odbija da to realizuje i ostaje pri stavu da program treba preseliti u Podgoricu.

Zbog toga je prošle sedmice na UCG upućena Prosvjetna inspekcija, koja je nakon izuzumanja svih dokumenata sa ove ustanove, donijela rješenje kojim se naređuje rektorki Radmili Vojvodić da ispoštuje odluku Vlade i raspiše konkurs za upis studnata na prvu godinu VMŠ.

Ukoliko menadžment Univerziteta Crne Gore do utorka ne raspiše konkurs za upis brucoša na Visoku medicinsku školu u Beranama, rektorka Radmila Vojvodić i UCG će biti prekršajno i novčano kažnjeni.

“Prosvjetna inspekcija se vodi isključivo interesima studenata”, kazali su “Vijestima” iz Uprave za inspekcijske poslove.

Bonus video: