"Ne paliti vatru na otvorenom, ukoliko vidite da to neko radi pozovite Službu ili policiju"

"Tokom akcija podgoričkih vatrogasaca ugašeni su požari u mjestima Skorac, Orasi, Vladne, Berislavci, naselju Kruševac, Goričani, Gornje mrke, Vranjska gora, Mareza, Stari Aerodrom, Tuzi, Omerbožovići, na Ljuboviću, u Golubovcima, Ćemovskom polju, Koniku..."
102 pregleda 0 komentar(a)
požar Podgorica, požari Podgorica, Foto: Gov.me/B.Ćupić
požar Podgorica, požari Podgorica, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Ažurirano: 21.07.2017. 09:01h

Pripadnici Službe zaštite Glavnog grada juče i danas imali su 23 intervencije na gašenju požara, saopšteno je danas iz Službe zaštite Glavnog grada.

"Tokom akcija podgoričkih vatrogasaca ugašeni su požari u mjestima Skorac, Orasi, Vladne, Berislavci, naselju Kruševac, Goričani, Gornje mrke, Vranjska gora, Mareza, Stari Aerodrom, Tuzi, Omerbožovići, na Ljuboviću, u Golubovcima, Ćemovskom polju, Koniku, kao i nekoliko požara u centralnom dijelu grada. Još jednom apelujemo na sve građane da ne pale vatru na otvorenom i da, ukoliko vide da to neko radi, pozovu Službu na broj 123 ili Upravu policije kako bi se stalo na put paljenu Podgorice. Podsjećamo da je paljenje vatre na otvorenom u ljetnjim mjesecima u Podgorici izuzetno rizično, jer je vegetacija i konfiguracija na teritoriji glavnog grada takva, da sa prvim toplijim danima vene i suši se, naročito na kamenitim površinama, a tada je nastanak požara", ističe se u saopštenju.

Bonus video: