Omogućili veću platu Vuksanoviću

Vuksanović je na čelo UO Aerodroma došao iz UPI, gdje je primao zaradu od 1.103 eura
78 pregleda 4 komentar(a)
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.07.2017. 06:58h

Vlada je juče usvojila izmjene Statuta Aerodroma Crne Gore, čime je nedavno izabranom predsjendiku Upravnog odbora Božidaru Vuksanoviću omogućeno da ima mnogo veću platu nmego što je to do sada bio slučaj.

Na sajtu Vlade je objavljeno da je ona usvojila izmjenu Statuta Aerodroma Crne Gore. U taj dokument je dodata samo jedna rečenica “Predsjednik Odbora direktora funkciju može obavljati profesionalno”.

Ovom izmjenom se omogućava novom predsjedniku Odbora direktora Božidaru Vuksanoviću da ima status zaposlenog na toj funkciji i da prima mnogo veću zaradu. U Statutu piše da naknade članovima odbora direktora određuje osnivač, odnosno Vlada.

Njegov prethodnik Predrag Nenezić je primao naknadu od 490 eura.

Naknada za profesionalne članove borda može biti i tri-četiri puta veća od naknade za oni koji to nijesu.

Vuksanović je do prije 20 dana bio direktor Uprave za inspekcijske poslove, a razriješen je te funkcije jer je ona pripala Bošnjačkoj stranci pa je za novog direktora imenovan Alija Košuta.

Prema imovinskom kartonu, koji je objavljen na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, Vuksanović je kao direktor Uprave imao platu od 1.103 eura. Osim nje, on dobija i sportsku penziju od 950 eura, kao i naknadu od 400 eura za angažovanja na Fakultetu za mediteranske studije.

U novom odboru direktora Aerodroma Crne Gore nalaze se i Dževat Redžematović, Zdravko Mitrović, Dragomir Dulović i Dragoljub Bulatović

Bonus video: