Vatra na Solilima skoro potpuno lokalizovana: Evo gdje su aktivni požari

U Kotoru, Ulcinju, Baru i Budvi nema aktivnih požara
0 komentar(a)
požar Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
požar Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.07.2017. 14:38h

U Crnoj Gori trenutno su aktivni požari na više lokacija u Danilovgradu, Nikšiću, Tivtu, Herceg Novom, Cetinju i Baru, saopšteno je iz Direktorata za vandredne situacije.

Na području Podgorice, prema izvještaju o stanju požara u 16 sati, aktivnih požara nema.

U Danilovgradu, požar u Zagaraču je skoro u potpunosti lokalizovan intervencijom iz vazduha, a intervencija će se nastaviti i u popodnevnim časovima.

Aktivni požari na Cetinju su i dalje u Katunskoj nahiji - u Lastvi Čevskoj, na Markovini i u Cucama. Požar u predijelu Rvaši-Carev Laz je lokalizovan, ali vatrogasci i dalje dežuraju na toj lokaciji. Požari su trenutno pod kontrolom i ne ugrožavaju objekte i stanovništvo..

U Opštini Nikšić, u predjelu Banjana, Javorka i Tovića je prisutno nekoliko manjih požara na nepristupačnim lokacijama, koji ne ugrožavaju stanovništvo i objekte..

U Kotoru trenutno nema aktivnih požara, ali pripadnici Službe zaštite i spašavanja Kotor ovog popodneva pomažu kolegama na Luštici.

Kada su u pitanju požari u opštinama Tivat i Herceg Novi, požar na Solilima je skoro u potpunosti lokalizovan. U Konjevićima je jedan krak požara lokalizovan intervencijom iz vazduha. Drugi krak požara od Konjevića ka Vidovom vrhu je još aktivan, ali ne ugrožava stanovništvo i objekte, a vazduhoplovi će nastaviti da dejstvuju u toj oblasti do kraja dana.

U Opštini Bar je trenutno aktivan manji požar na Kameničko mostu, dok u Ulcinju i Budvi nema aktivnih požara.

Ukrajinski vazduhoplov (Ukrajina-AN 32P) je od 08:55h jutros bio aktivan u predjelu sela Konjevići i Prijevor. U popodnevnim časovima će nastaviti sa djelovanjem.

Švajcarski helikopter Super Puma je od 08:20h operativan na Solilima, gdje će nastaviti da dejstvuje do kraja dana.

Dva hrvatska kanadera su jutros intervenisala u pograničnom pojasu oko Debelog brijega, a očekuje se da će popodne intervenisati na Luštici.

Dva izraelska aviona tipa Air Tractor i dva aviona Avio-helikopterske jedinice MUP-a su tokom dana gasila požar u opštini Danilovgrad (Zagarač).

Bugarski helikopter, koji je prethodnog dana bio angažovan na teritoriji Podgorice, nije imao intervencija tokom dana, ali je u stanju pripravnosti i postupaće u skladu sa situacijom na terenu u Glavnom gradu.

Bonus video: