Beranska bolnica, KC i Ministarstvo zdravlja protiv stava Senata UCG

Oni su u odvojenim saopštenjima naglasili da je KC ustanova tercijalnog nivoa zdravstvene zaštite, a studenti u Beranama se školuju za sekundarni nivo, pa nema razloga da ovaj studijski program, bude preseljen u Podgoricu, kako zahtijeva Senat UCG
10 komentar(a)
CEMI UCG_1, Foto: B.PEJOVIĆ
CEMI UCG_1, Foto: B.PEJOVIĆ
Ažurirano: 20.07.2017. 19:13h

Nema razloga za preseljenje VMŠ iz Berana u Podgoricu, smatraju u beranskoj Opštoj bolnici, Kliničkom centru (KC) i Ministarstvu zdravlja.

Oni su u odvojenim saopštenjima naglasili da je KC ustanova tercijalnog nivoa zdravstvene zaštite, a studenti u Beranama se školuju za sekundarni nivo, pa nema razloga da ovaj studijski program, bude preseljen u Podgoricu, kako zahtijeva Senat UCG.

“Specijalističke usluge sekundarnog nivoa obuhvaćene su Nastavnim planom i programom VMŠ u Beranama (interna medicina, ginekologija sa akušerstvom, psihijatrija, porodična medicina na primarnom nivou zdravstvene zaštite), za šta Opšta bolnica Berane i beranski Dom zdravlja imaju kadrovskih kapaciteta za podršku”, poručuju iz Ministarstva zdravlja. Oni su ponudili da pomognu organizovanju prakse u KC.

Sa UCG su tim povodom zapitali Ministarstvo otkud im kapacitet da preuzimaju ulogu Vijeća Medicinskog fakulteta i drugih univerzitetskih tijela.

„Nedopustivo je neznalački, nakon Ministarstva prosvjete, i čin Ministartva zdravlja u vidu saopštenja, uz grubo i demagoško miješanje u rad Medicinskog fakulteta i njegovu autonomiju. Taj političko-partijski pamflet koji se, a pritom neodgovorno, može samo izgovoriti na nekom partijskom skupu, teško je razjasniti javnosti,“ navode sa UCG.

Bonus video: