Mladi košarkkaši u kampu na Žabljaku

Bogdanović kaže da brojni polaznici kampa već kucaju na vrata mnogih košarkaških klubova u zemlji i šire
107 pregleda 0 komentar(a)
košarkaški kamp, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
košarkaški kamp, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 20.07.2017. 14:31h

Dobru ljetnju sezonu na Žabljaku upotpunjava prisustvo sportskih kolektiva i pojedinaca koji, uz idealne prirodne uslove, svoje pripreme realizuju u sportskoj dvorani.

Afirmisani sportisti dolaze i odlaze, a već treću sezonu dočekuju ih i ispraćaju učesnici „Durmitor sport kampa“ koji je ovog ljeta počeo sredinom jula.

Organizator kampa Brano Bogdanović kaže da će u kampu, po sm,enama učestvovati oko 100 dječaka i djevojčica uzrasta od 11 do 18 godina.

"Ove godine u kampu su jedino košarkaši, dominantno iz Crne Gore ali ih ima iz Srbije, Norveške, Danske, Francuske, SAD i Švajcarske. Mnogi od njih prisutni su sve tri godine, poput djece iz Danske, što je pokazatelj o kvalitetu rada ne samo sportskog već i pedagoško vaspitnog, na čemu istrajava ekipa stručnjaka koju predvodi Miloš Migo Kovač, poznato trenersko ime koje je vještinama košarke proizvelo mnogo poznatih košarkaša u našem regionu", priča „Vijestima“ Bogdanović i dodaje da se puna pažnja posvećuje i tome kako se djeca ponašaju tokom slobodnog vremena.

Bogdanović hvali vlasnike i osoblje hotela „Lovac“ u kome su ove godine učesnici kampa smješteni i ističe pomoć lokalne uprave i OŠ „Dušan Obradović“ joje su ime stavile na raspolaganje sportsku dvoranu, otvorene terene i školsku fiskulturnu salu.

Bogdanović kaže da brojni polaznici kampa već kucaju na vrata mnogih košarkaških klubova u zemlji i šire.

"Ipak izdvaja se Fedor Žugić. Od prosječnog dječaka na početku prvog kampa, prije dvije godine izrasta pravi dragulj ovog sporta. Iako je to dječak od 13 godina već je na meti giganta kakav je Real iz Madrida, nekoliko američkih univerzitetskih ekipa, tamošnjih freeschool, srpskog prvoligaša Mega, podgoričke Budućnosti a žele ga i drugi. On je pionirski reprezentativac Crne Gore, po utakmici postiče prosječno 30 poena a nedavno, na dvije pripremne utakmice protiv vršnjaka iz Hrvatske postigao je 71 poen",, kaže Bogdanović i dodaje da je“Durmitor sport kamp” prije nekoliko dana posjetio je agent Marko Gujaničić predstavnik agencije “Bda Sports International”, koji se upoznao sa radom u kampu i talentovanim dječacima koji su na visinskim pripremama i nije krio svoje oduševljanje uslovima i radom u kampu i najavio saradnju u skorijoj budućnosti.

Mladi košarkaši se nadaju i željno očekuju da ih posjeti i naš as Bojan Dubljević koji na Žabljaku odmara u susret narednim obavezama.

Bonus video: