Krapović: Vatrogascima po 100 eura na julsku i avgustovsku platu

Vatrogasna stanica, kako je rečno biće adaptirana, okrečena, biće rekonstruisani toaleti i kuhinja, kao i prostorije u kome borave vatrogasci, te obezbijeđeni tv prijemnici i internet
134 pregleda 11 komentar(a)
Fragan Krapović, vatrogasci, Foto: Vuk Lajović
Fragan Krapović, vatrogasci, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.07.2017. 11:54h

Opština Budva uplatiće po 100 eura kao dodatak na julsku i avgustovsku zaradu pripadnicima budvanske Službe zaštite i spasavanja, kao nagradu što su proteklih dana nesebično učestvovali u akcijama gašenja požara u susjednim primorskim opštinama.

To je kazao gradočanečlnik Budve Dragan Krapović koji je danas obišao vatrogasnu stanicu, obećavši da će lokalna uprava u najkraćem roku adaptirati zgradu i poboljšati uslove rada i boravka vatrogasaca.

Krapović i predsjednik Skupštine opštine Đorđije Vujović uvjerili su se u kakvim uslovima borave vatrogasci, te da je postojeća oprema , kao i vozila u lošem stanju, zbog čega će se odmah pristupiti podizanju kvaliteta i modernizaciji.

Načelnik Službe zaštite i spasavnja Dragan Božović dostavio je spisak neophodne opreme koju treba nabaviti, što je Krapović i obećao, jer je Opština izdvojila novac, samo se čeka da se papirološki ta procedura okonča.

Vatrogasna stanica, kako je rečno biće adaptirana, okrečena, biće rekonstruisani toaleti i kuhinja, kao i prostorije u kome borave vatrogasci, te obezbijeđeni tv prijemnici i internet.

"Mi smo proteklih dana učestvovali u gašenju požara u susjednim opštinama, uvijek pristižemo u pomoć svima. Požrtvovano i onoliko koliko smo mogli, sa naše strane učinili sve da pomognemo u gašenju velikih požara", kazao je Božović koji je dodao da je Opština nedavno kupila 70 crijeva.

Dodao je da je jedinica kadorvski dobro osposobljena.

"Ovi momci su stručni , hrabri i odgovorno izvršvaju svoje zadatke. Nabavkom opreme i vozila ova jedinica će biti najbolja u Crnoj Gori, što i ona sada jeste. Mi ćemo odgovorno izvršvatai zadatke", kazao je Božović.

Navodeći da uslovi u kojima budvanski vatrogasci rade nijesu primjereni, Krapović je kazao da je Opština prihvatila inicijativu koja je došla od Službe zaštite i spasavanja da se nabavi vatrogasna oprema.

"Oni su proteklih dana pokazali veliko požrtvovanje i solidarnost, odazivali se i prstizali u pomoć gotovo svima, od Sutomora do Luštice. Došli smo da vidimo u kojim uslovima rade. Nažalost nije dobra situacija. Ovi ljudi se bave jako teškim i ozbiljnim poslom. Minimum koji možemo uraditi je da se u ovoj stanici unaprijede uslovi, da imaju osnovne stvari, kako bi im boravak bio što komforniji, imajući u vidu da svakodneno idu u rizične i teške akcije. Vidjećete da će to biti brzo urađeno. Pokrenute su i incijative da se obezbijede i vozila, koja su dosta stara, a koje vatrogasci sami održavaju", naveo je Krapović.

Nema požara

Načelnik budvanskih vatrogasaca Dragan Božović , kazao je da na teritoriji budvanske opštine nema požara i da je stanje stabilno.

"Imali smo jutros jednu akciju, brzo smo ugasili vatru, tako da praktično nije došlo do širenja", rekao je on.

Predsjednik lokalnog parlamenta Đorđije Vujović pozvao je sve turiste iz okoknih zemlaja da slobodno mogu doći u Budvu na ljetovanje, da nema požara i osudio medijsku antikampanju koju vode pojedini štampani mediji.

"Pozivam turiste da slobodno dođu u naš grad. Požara nema. Sve spekulacije koje čitamo u medijima, apsolutno su netačne. Ovdje je situacija pod kontrolom i svi mogu da dođu i bezbjedno provedu svoj odmor", rekao je Vujović.

Bonus video: