Nikšić: Cisterna 30 do 50 eura, kako koga zapadne

“Vodu mještanima dopremaju iz Službe zaštite i spasavanja i iz Vodovoda“, kazao je Perović
177 pregleda 1 komentar(a)
Crkvice, Foto: Svetlana Mandić
Crkvice, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 19.07.2017. 18:43h

Mještani bezvodnih krajeva u nikšićkoj opštini kažu da su prinuđeni da da cisternama nabavljaju vodu, po cijeni od 30 do 50 eura.

Jedan od mještana tvrdi da ne znaju od čega zavisi cijena cisterne vode.

“Da li od onoga ko nam dovozi vodu ili od toga da li smo mu simpatični ili ne, ali znamo da cisterna ne košta uvijek isto. Za vrijeme ranijeg predsjednika Opštine Nebojše Radojičića, dobijali smo besplatno vodu, sadašnji predsjednik Veselin Grbović je tu praksu ukinuo”.

Iz lokalne uprave tvrde suprotno - potpredsjednik Opštine Dragan Perović kaže da će cisternu vode dobiti svi mještani sa područja od Trubjele do Crkvica, koji su se obratili lokalnoj upravi.

Iz Bršna, gdje takođe imaju problem sa vodosnabdijevanjem, kao i iz ostalih krajeva nikšićke opštine, niko im se nije obraćao za pomoć, kaže on.

“Vodu mještanima dopremaju iz Službe zaštite i spasavanja i iz Vodovoda“, kazao je Perović.

U sklopu projekta razvoja klastera i transformacije ruralnih područja (RCTP) koji Vlada Crne Gore sprovodi sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), i koji je vrijedan 13,6 miliona eura, obuhvaćeno je sedam opština, među kojima je i Nikšić.

“Kroz realizaciju ovog projekta imaćemo realizovanih 70 kilometara novih seoskih puteva, brojne nove vodne akumulacije, nove brojne vodovodne sisteme, dodijeljene brojne grantove našim poljoprivrednim proizvođačima i sektoru malih i srednjih preduzeća iz ove oblasti“, kazao je nedavno ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

Mještani bezvodnih krajeva kažu da se nadaju da će od pomenutih 13,6 miliona eura nekoliko stotina hiljada biti izdvojeno i za rješavanje problema vodosnabdijevanja.

Bonus video: