Od funkcionera naplatili 30.000 eura

Savjet je konstatovao da su u izvještajnom periodu postignuti mjerljivi rezultati i da se aktivnosti sprovode u skladu sa Planom rada ASK za 2017. godinu
0 komentar(a)
Sreten Radonjić, Foto: Savo Prelević
Sreten Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.07.2017. 16:40h

U Crnoj Gori je od početka godine nakon donijetih odluka i datih mišljenja Agencije za sprečavanje korupcije (ASK), 16 javnih funkcionera podnijelo ostavke na funkcije.

Ukupno je izrečeno 106 sankcija, od čega 33 opomene i 73 novčane kazne u ukupnom iznosu od 29.345 eura

Savjet Agencije je, kako je saopšteno, na današnjoj sjednici podržao Izvještaj o radu ASK za drugi kvartal ove godine.

Savjet je konstatovao da su u izvještajnom periodu postignuti mjerljivi rezultati i da se aktivnosti sprovode u skladu sa Planom rada ASK za 2017. godinu.

„Na osnovu godišnjeg plana rada Agencije za ovu godinu i realizacije utvrđenih aktivnosti, Agencija je ostvarila konkretne i mjerljive rezultate po svim strateški definisanim ciljevima. Realizacija aktivnosti u potpunosti prati dinamiku utvrđenih ciljeva i indikatora uspjeha, zakonske rokove, kao i strateški definisane prioritete Agencije za ovu godinu”, kaže se u saopštenju Agencije na čijem je čelu Sreten Radonjić.

U fazi potpune provjere podataka iz izvještaja o prihodima i imovini trenutno je, kako se navodi, 210 javnih funkcionera i državnih službenika.

“Data je 271 preporuka za unapređenje izvještaja o sprovođenju plana integriteta”, precizirali su iz ASK. Kako su kazali, u izvještajnom periodu pokrenuto je 11 ex-officio slučajeva zbog sumnji u postojanje ugrožavanja javnog interesa.

Bonus video: