Pomoć EU Crnoj Gori u borbi protiv požara: Mobilizovali podršku putem zajedničkog Mehanizma

Koordinacioni centar za odgovor u kriznim situacijama EK (Emergency Response Coordination Centre) detaljno prati razvoj situacije u Crnoj Gori, kao i opasnost od šumskih požara širom Evrope", navodi se u saopštnje Delegacije EU u Crnoj Gori
82 pregleda 0 komentar(a)
Vojska požar, VCG požar, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Vojska požar, VCG požar, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 19.07.2017. 15:41h

Evropska komisija (EK) je je pomogla Crnoj Gori u borbi protiv požara tako što je pomogla da se mobilizuje podrška putem zajedničkog Mehanizma za civilnu zaštitu EU (EU's Civil Protection Mechanism), nakon što je Crna Gora uputila zahtjev za pomoć u borbi protiv šumskih požara, odgovoreno je "Vijestima" iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

"Bugarska je ponudila protivpožarni helikopter, koji je poslat u ugrožena područja. Dodatno, EK je Crnoj Gori ponudila mogućnost mapiranja putem satelita "Kopernik", kao podršku operacijama na terenu. Koordinacioni centar za odgovor u kriznim situacijama EK (Emergency Response Coordination Centre) detaljno prati razvoj situacije u Crnoj Gori, kao i opasnost od šumskih požara širom Evrope", navodi se u odgovoru Delegacije EU.

"Stock" fotografije i video sadržaje Koordinacioni centar za odgovor u kriznim situacijama EK možete pronaći ovdje,

Više informacija o tome kako se u Evropi sprovodi borba protiv šumskih požara možete pogledati ovdje.

Bonus video: