MUP: Požari u Piperima, Bandićima, u Lastvi Čevskoj i na Markovini se približavaju objektima

"U opštinama Bar, Budva i Ulcinj nema aktivnih požara"
0 komentar(a)
Vojska požar, VCG požar, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Vojska požar, VCG požar, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 19.07.2017. 16:04h

Na teritoriji opštine Podgorica danas u 18 časova aktivni su požari u Piperima, Kopilju, Seocama, Gornjim Mrkama, saopšteno je danas iz Direkotorata za vanredne situacije MUP Crne Gore.

"U opštini Danilovgrad aktivni su požari u Bandićima do Donjih Zagarača, Kupinovo i u Gornjim Zagaračima ali nema opasnosti po imanja i ljude. U opštini Cetinje aktivni su požari u Lastvi Čevskoj i na Markovini i približavaju se objektima, a na Carevom Lazu je stavljen pod kontrolu i nema ugroženih objekata i lica", navodi se u saopštenju Direktorata.

Iz Direktorata su dodali da u opštinama Bar, Budva i Ulcinj nema aktivnih požara, dok je u opštini Kotor aktivan požar u mjestu Grabovac, dok su u opštinama Tivat i Herceg Novi aktivni požari Solila, Topliš, Grabavac, Zabrđe, Đuraševići, Plavi horizonti, Malta, Konjevići i Ravni vrh.

"Ukrajinski protivpožarni avion AN 32P, čiji je kapacitet 8000 litara vode, sinoć je sletio na aerodrom u Tivtu u 20:37 i angažovan je u ranim jutarnjim časovima na gašenju pomenutih požara. Švajcarski višenamjenski helikopter Super puma, čiji kapacitet je 2000 litara vode , stigao na tivatskom aerodromu u 12:30h I upitio se u akciju gašenja na tromeđi Crne Gore , Hrvatske i BiH u 14:02. U 15:00 časova stigao tim iz Bugarske sa helikopterom MI 17, kapaciteta 2000 litara vode. U najavi su još dva protivpožarna aviona Air Tractor, kapaciteta 3000 litara vode, iz Izraela koji bi bili operativni sjutra", poručili su iz Direkotorata za vanredne situacije.

Bonus video: