Biro za koordinaciju rada bezbjednosnih službi: Svi državni subjekti reagovali kako treba

82 pregleda 7 komentar(a)
Biro za koordinaciju rada bezbjednosnih službi, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Biro za koordinaciju rada bezbjednosnih službi, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Ažurirano: 18.07.2017. 21:58h

Biro za operativnu koordinaciju rada bezbjednosnih službi zaključio je na vanrednoj sjednici da su svi nadležni državni subjekti profesionalno, odgovorno i uspješno odgovorili na seriju požara koja je proteklih dana zahvatila Centralni i Primorski region,

Na sjednici održanoj večeras na zahtjev predsjednijka Vlade Duška Markovića zaključeno je id a je na osnovu stečenih iskustava potrebno dodatno unaprijediti djelove sistema zaštite i njihovu koordinaciju.

"Na sjednici kojom je predsjedavao koordinator Biroa, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, prezentirana je cjelovita informacija o svim preduzetim aktivnostima zaštite i spašavanja. U gašenju požarâ aktivirani su svi raspoloživi ljudski, materijalni i organizacioni kapaciteti. Obavljeno je oko 1.200 intervencija. Nije bilo stradalih spasilaca, vatrogasaca ni građana. Do su do izražaja došli maksimalna posvećenost i požrtvovanje svih aktera koji su djelovali na požarištima. Biro je ukazao na značaj i potrebu popune i osavremenjivanja materijalno-tehničkih sredstava za preventivno djelovanje i nadzor požara kao i da treba razmotriti mogućnost formiranja posebnog fonda za podršku sistemu zaštite i spašavanja. Biro je iskazao posebnu zahvalnost za pomoć pruženu u okviru Euroatlantstkog centra za odgovor na katastrofe (EARDC) i Mehanizma za civilju zaštitu Evropske unije – Ukrajini, Švajcarskoj, Republici Bugarskoj i Državi Izraelu – kao i susjednim državama – Republici Srbiji, Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini – na iskazajnoj spremnosti za pružanje podrške u gašenju požara i saniranju posljedica", navodi se u saopštenju.

Bonus video: