Podgorica: Informacije za turiste i na sajtu autobuske

Autobusi za Budvu, na primjer, polaze često, a najduža pauza je sat vremena i 30 minuta, što je slučaj i kada je Ulcinj u pitanju, nepuna dva sata pauze, a cijene su od pet do sedam eura
443 pregleda 0 komentar(a)
autobuska stanica, Foto: Luka Zeković
autobuska stanica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.07.2017. 17:23h

Ljetnja sezona je u jeku, a autobuska i željeznička stanica u Podgorici su glavna spona turistima koji dođu u obilazak naše zemlje. Iako se neki od njih ne zadrže u glavnom gradu jer ih mami obilazak primorja ili sjevera, “prisiljeni su” da neko vrijeme provedu na stanici ili u neposrednoj okolini čekajući polazak za njihovo odredište.

“Ne zadržavamo se u Podgorici, već čekamo prevoz za Budvu. Radnici na stanici su ljubazni, ali neki od njih loše govore engleski jezik pa je komunikacija spora”, kažu Lukas i Ema iz Njemačke koji su prvi put u Crnoj Gori. Čuli su za plažu Jaz i žao im je što nijesu mogli doći ranije kako bi otišli na Sea Dance.

Red vožnje autobuske stanice je redovan, bez gužvi i kašnjenja autobusa, rekli su na Autobuskoj stanici u Podgorici. Osim informisanja na šalterima i putem telefona, oformljen je i zvanični internet sajt www.busticket4.me koji se svakodnevno ažurira i ono što je najvažnije “ informacije su tačne i precizne”.

“Prvi put smo u Podgorici, i planiramo da obiđemo Kotor, Perast i Cetinje. Ne znamo šta da očekujemo, ali se nadam da autobus neće kasniti. Ono što je posebno lijepo vidjeti, do sada, jeste što su ljudi nasmijani i uslužni, a i nije toliko vruće kako smo očekivali”, kazala je grupa turistkinja iz Poljske.

Božana, Simo i Olja iz Poljske, kao i njihov drug iz Izraela čekali su juče prvi autobus za primorsku destinaciju na koju su se namjerili, a do tada će ispiti kafu. I iako na autobuskoj stanici postoji info-pult Turističke organizacije Glavnog grada, malo turista je stvarno zaitneresovano da pored njega zastane i razmisli o obilasku.

Red vožnje za primorje je redovan. Autobusi za Budvu, na primjer, polaze često, a najduža pauza je sat vremena i 30 minuta, što je slučaj i kada je Ulcinj u pitanju, nepuna dva sata pauze, a cijene su od pet do sedam eura. Ukoliko se putuje za Kotor, autobusi najbrže kreću u razmaku od 15 minuta ili sa pauzom, pa na svaka dva sata, a cijena karte je i do 9.50 eura, dok karta kupljena za Herceg Novi, u zavisnosti od prevoznika, može iznositi i 10,5 eura.

Bonus video: