Školski raspust u Podgorici u znaku sporta

Samostalna savjetnica za sport, Nela Tatar, navodi da su ove godine, u okviru manifestacije povećali broj lokacija, odnosno balon sala u gradu i uključili nove sadržaje na tim lokacijama
223 pregleda 0 komentar(a)
Nela Tatar, Foto: Privatna arhiva
Nela Tatar, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.07.2017. 18:42h

Manifestacija Školski sportski raspust, tokom koje će osnovci moći da se bave sportom na više lokacija u gradu, počeće danas.

„Cilj programa je da se kroz besplatne sportske sadržaje, u toku ljetnjeg raspusta, uključi što veći broj djece osnovnih škola u sportske aktivnosti, da se kroz te aktivnosti razvije ljubav prema sportu, zdravi načini života i aktivno provodi slobodno vrijeme“, istakla je samostalna savjetnica za sport u Sekretarijatu za kulturu i sport Podgorice Nela Tatar.

Tatar navodi da su ove godine, u okviru manifestacije povećali broj lokacija, odnosno balon sala u gradu i uključili nove sadržaje na tim lokacijama.

„Za razliku od prošle godine, a na osnovu predloga profesora fizickog vaspitanja, koji su bili zaduženi za sprovođenje sportskih aktivnosti u okviru ove manifestacije, kao i na osnovu sugestija i interesovanja učesnika, povećali smo broj lokacija“, dodala je Tatar.

Svečano obilježavanje početka manifestacije nije planirano, jer će prijava zainteresovane djece ujedno označiti njen početak.

Aktivnosti će se od ponedjeljka sprovoditi u narednih mjesec dana, dva puta nedeljno, po dva sata ujutro i dva sata poslijepodne, i to uz nadzor i koordinaciju profesora fizičkog vaspitanja. Planirane su i zajedničke aktivnosti svih grupa jednog dana vikenda na plaži Galeb u okviru manifestacije “Ajmo na Moraču”.

„Svi zainteresovani osnovci mogu da se prijave kad god budu slobodni i da se pridruže“, naglasila je Tatar.

U balon salama će osnovci, pored fudbala, moći da igraju košarku, odbojku i tenis. Manifestacija je prvi put održana prošle godine.

Aktivnosti na nekoliko lokacija

Sportsko-rekreativne aktivnosti za osnovce će se, u narednih mjesec dana, održavati u sali Gimnazije „Slobodan Škerović“, u Maslinama, Zlatici, na Zabjelu i u dijelu preko Morače.

Termini za osnovce u balon sale Gimnazije predviđeni su za ponedjeljak i srijedu, od 9 do 11 časova i od 17 do 19 časova.

U Maslinama, odnosno balon sali „Dadex“, kod OŠ „Vladimir Nazor“, djeca se fizičkim aktivnostima mogu baviti ponedjeljkom i srijedom, od 8 do 10 časova i od 16 do 18 časova. Na Zlatici, u balon sali „Cross“, kod trim staze, određen je termin utorkom i četvrtkom, od 9 do 11 i od 17 do 19 sati.

U dijelu preko Morače, odnosno u balon sali OŠ „Štampar Makarije“, djeca mogu trenirati utorkom i četvrtkom, od 8 do 10 časova i od 16 do 18 časova. Na Zabjelu, u balon sali „Kalezić“, određen je termin srijedom i petkom, od 9 do 11 i od 19 do 21 sati.

Bonus video: