Predsjednici opština pisali Markoviću: Angažujte avijaciju, potrebna pomoć zemalja regiona

U svom zahtjevu predsjednici opština Herceg Novi, Kotor i Tivta, su istakli da je situacija na Luštici i u Bigovi alarmantna i da borba sa požarom i dalje traje
0 komentar(a)
Luštice požar, Foto: Čitalac Vijesti
Luštice požar, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 17.07.2017. 12:28h

Predsjednici opština Herceg Novi, Kotor i Tivta, Stevan Katić, Vladimir Jokić i Snežana Matijević su premijeru, Dušku Markoviću i MUP Crne Gore uputili zahtjev za hitan angažman avijacije u gašenju požara na Luštici.

"S obzirom na alarmantno stanje, smatramo da je neophodno što prije angažovati avijaciju u gašenju požara i molimo Vas da hitno preduzmete dodatne mjere i zatražite pomoć službi iz zemalja u regionu : Hrvatske, BIH, Srbije”, ističe se u dopisu.

U svom zahtjevu su istakli da je situacija na Luštici i u Bigovi alarmantna i da borba sa požarom i dalje traje.

"U gašenju su zajednički uključene snage službe Herceg Novog, Kotora, Tivta i Budve, zatim DVD Krtoli, brojni mještani i privrednici koji se sa vatrenom stihijom bore non stop. Jak vjetar koji je duvao tokom cijele noći, rasplamasao je vatru i otežao da se situacija u Bigovi i na Luštici stavi pod kontrolu. Većina stanovništva i turista sa područja zahvaćenog požarom su već evakuisani. Iako su angažovani svi kapaciteti kojima lokalne uprave raspolažu i imamo značajnu pomoć dobrovoljaca i službi iz drugih opština, to nije dovoljno za prevazilaženje trenutne situacije”, stoji u dopisu predsjednika tri bokeljske opštine, premijeru Crne Gore.

Bonus video: