Saobraćaj na putu Tivat-Radovići se odvija naizmjenično jednom trakom

Avioni MUP-a su prestali da dejstvuju na požaru, dok se nastavlja gašenje dijela vatre u brdu iznad obale Đuraševića
238 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2017. 16:50h

Policija trenutno naizmjenično pušta vozila putem Tivat-Radovići preko Solila, gdje se saobraćaj odvija naizmjenično jednom putnom trakom.

Vatrogasno vozilo tivatskog aerodroma vraća se na mjesto požara i nastavlja se gašenje dijela vatre u brdu iznad obale Đuraševića.

Avioni MUP-a su prestali da dejstvuju, a njihovo dejstvo bilo je najintenzivnije u vrijeme dok je ministar Nuhodžić pred kamerama davao izjave novinarima.

Pored vatrogasaca Aerodroma Tivat, na teren su stigle su i ekipe vatrogasaca iz Bijelojg Polja i Plava, dok se očekuje i još jedna ekipa vatrogasaca iz Bijelog Polja.

Kompanija Porto Montenegro odlučila je da, dok god postoji potreba, besplatno snabdijeva vatrogasna vozila i plovila.

Na licu mjesta je i potpredsjednik Tivta Ilija Janović. Put je još uvijek blokiran jer požar i dalje traje.

Pozivu za pomoć gradonačelnika su se odazvale brojne firme, neke poput firme Impresa Pizzaroti, koja radi na gradilištu Portonovog u Kumboru, su poslale ljudstvo i protivpožarne aparate i agregate kao pomoć za gašenje požara.

Druge su, poput kompanije Knjaz Miloš Montenegro, gasiocima na terenu poslale pun kamion pitke vode.

Gašenje požara na Solilima sada je prioritet, jer se bez toga ne može koristiti nijedina drumska veza polustrva Luštica sa ostatkom države.

Zbog požara je blokiran saobraćaj na putu od kotorske raskrsnice prema obali Đuraševića i dalje prema Krtolima.

Požar sa Grabovca se spustio do samog puta i prenio se na donju stranu prema zaštićenom rezervatu priorode Solila i plažnom baru Movida bič.

Protivpožarni avioni Aerodroma Tivat uzlijeću kako bi pomogli u gašenju požara.

Očekuje se dolazak i specijalnog protivpožarnog aerodromskog vozila Rozenbauer Panter koji bi jedino možda mogao da prekine dalje širenje požara sa Grabovca na Solila i dalje prema aerodromu.

Galerija

Bonus video: