"I NA POSTOJEĆIM DOLAZI DO ČESTIH KVAROVA"

URA: CG ima tri aviona za gašenje požara, od novca za "Limenku“ mogli smo kupiti pet takvih

URA podsjeća da bi veći broj aviona za gašenje požara „drastično olakšao posao svim pripadnicima vatrogasnih jedinica i jedinica službi spasavanja“
79 pregleda 10 komentar(a)
Golo brdo, požar, Foto: Čitalac "Vijesti"
Golo brdo, požar, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 17.07.2017. 09:51h

Dugujemo neizmjernu zahvalnost svim pripadnicima vatrogasne službe i službi zaštite, kao i pripadnicima svih drugih pripravnih jedinica, koji posljednjih nedelja ulažu nadljudske napore, svakodnevno rizikujući sopstvene živote, da sačuvaju imovinu građana od velikih požara koji zahvataju gotovo sve djelove naše države, istakli su u Građanskom pokretu URA.

"Ljudima, istinskim herojima i altruistima, koji bez mirnog sna i slobodnih dana nesebično rade kako bi građani mogli mirno spavati, čuvajući bezbjednost naših života i imovine, svaki građanin ove države dužan je iskazati veliku zahvalnost i poštovanje. Bez prostora za bilo kakvim opravdanjima ili prebacivanjem nadležnosti, država bi morala pokazati veći obzir prema svima njima, koji za izuzetno niske plate i sa davno zastarjelom opremom, zarad našeg mira, svakodnevno ugrožavaju svoje živote“, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA navodi da je krajnje neodgovorno i skandalozno to da „državnog novca uvijek ima za Limenku, KAP, brata, kuma i druge tajkune, a nikada nema za kupovinu prijeko potrebne vatrogasne opreme i jačanje kapaciteta navedenih službi“.

"Crna Gora ima svega tri „AirTractor“ aviona za gašenje požara, dok smo - samo od novca koji smo dali za „Limenku“, mogli kupiti još najmanje pet takvih aviona. Sa druge strane, i na postojećim dolazi do čestih kvarova, čime se ugrožavaju životi pilota koji učestvuju u akcijama gašenja požara. Novca za kupovinu novih, prijeko potrebnih aviona itekako ima, a za to je potrebno samo malo nesebičnog, savjesnog i racionalnog postupanja predstavnika Vlade“, istakli su u pokretu URA.

URA podsjeća da bi veći broj aviona za gašenje požara „drastično olakšao posao svim pripadnicima vatrogasnih jedinica i jedinica službi spasavanja“, te da je „skandaloznom prodajlom kanadera „CL-215“, prije više od dvije decenije, učinjena velika šteta po Crnu Goru i bezbjednost njenih građana“.