Dio turista evakuisan sa Rta Veslo odlučio da se vrati

Opština Herceg Novi je saopštila da nastoji da obezbijedi privremeni smještaj za sve i apelovala na privrednike i izdavaoce smještaja da se uključe u akciju
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2017. 12:39h

Grupa od oko 80 mještana i turista iz luštičkog sela Begovići i iz Rta Veslo evakuisani su jutros iz njihovih kuća zbog požara koji prijeti njihovim kućama i brodovima su prevezeni do Gradske luke na Škveru.

Neki će utočište naći kod rodbine, a ostalima je Opština Herceg Novi obezbijedila smještaj.

Vrata za ljude sa ugroženog područja otvorili su Institut Igalo i hoteli Light house i Vojvodina.

Iako su zahvalni za zbrinjavanje, pomoć i ponuđeni smještaj, oko 20 od 80 jutros evakuisanih turista odlučio je da se vrati na Rt Veslo oko 12.30 časova brodom "Delfin".

Oni su dobili informaciju da je na Rtu Veslo bezbjedno.

Dubravka Valić Nedeljković iz Novog Sada koja ima kuću na Rtu Veslo kaže da od 23 kuće, samo je jedna izgorjela i da su muškarci ostali da brane naselje.

Prvo su bili evakuisani na Žanjici, a onda kada je vatra zaprijetila i tom području brodovima su prevezeni u Herceg Novi.

Načelnica Komunalne policije Marija Andrić je kazala da je svima obezbjeđen smještaj i pozvala Novljane koji mogu, da pomognu.

Jutros je požar izbio i na zelenoj deponiji u Sutorini. Vatra je pod kontrolom, a gase je šest vatrogasaca sa dvoje kola, a pomažu mještani i prvrednici sa tog područja.

Opština Herceg Novi je saopštila da nastoji da obezbijedi privremeni smještaj za sve.

"Apelujemo na privrednike i izdavaoce smještaja da se uključe u akciju i jave se call centru Opštine Herceg Novi, na broj telefona 19800. Takođe, apelujemo na sve građane da se aktivno uključe u akciju gašenja požara. Pozivamo sve koji su zainteresovani i u mogućnosti da se jave na isti broj – 19800, gdje mogu dobiti informacije o prevozu do Luštice", saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Galerija

Bonus video: