Požar u Sutomoru pod kontrolom: Vatra opustošila borovu šumu na Golom brdu

Drama u Sutomoru je sa distance jasno vidljiva i u Baru - sa barskog šetališta, brojni turisti posmatraju vatru i gust crni dim koji kulja sa Golog brda
514 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2017. 19:24h

Vatrogasci su u Sutomoru oko 20:30 uspjeli da stave pod kontrolu veliki požar koji je od 18 sati opustošio borovu šumu na Golom brdu. Načelnik barske Službe zaštite Velizar Čađenović rekao je "Vijestima“ da su vatreni jezici odbijeni od svih kuća i zgrada u zahvatu Golog brda, te da u gašenju učestvuje preko 50 vatrogasaca sa preko 20 vozila.

"Oko 20:45 vatra je izbila u šumi u visini zgrade Crvenog krsta, i tamo ćemo preusmjeriti sve snage. U svakom slučaju, situacija je sada neuporedivo bolja, odbranili smo sve objekte, uključujući i u Spičanskom polju kuće i crkvu Svete Petke, nije bilo povrijeđenih, a ceh je platila borova puma na cijelom Golom brdu", rekao je Čađenović.

On je dodao da je vatrogasce nakon 20 sati obišao i predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić, te da su vatrogascima u pomoć svojim auto-cistijernama priskočili i privatnici iz Bara i Sutomora. Pored kompletnog sastava barske vatrogasne jedinice-40 ljudi, na terenu su i kolege iz Petrovca, Budve i Ulcinja.

„Vijestima“ su inače u više kontakata ogorčeni mještani skretali pažnju da osnovano sumnjaju da je požar izbio kasno popodne u neposrednoj blizini kontejnera za smeće na kraju ulice koja vodi u Maljevik, kod posljednjih ZIB-ovih zgrada, odakle ga je jak vjetar raznio širom Golog brda i Spičanskog polja.

Drama u Sutomoru je sa distance jasno vidljiva i u Baru - sa barskog šetališta, brojni turisti posmatraju vatru i gust crni dim koji kulja sa Golog brda.

Prema navodima mještana, plamen je u jednom momentru stigao i na ispod 100 metara od kuća koje su najbliže Golom brdu.

Vatrogasci su imali velikih problema i zbog jakog vjetra koji je stalno mijenjao smjer.

Čađenović je ranije kazao da je upravo zbog vjetra više plamenih jezika stiglo i do samog vrha Golog brda, što je dodatno otežavalo posao vatrogascima.

U akciju se uključila i Mornarica VCG. Zbog akcije je došlo i do naglog odlasa kupača sa sutomorske plaže, pa su na mag putu od Sutomora ka Buljarici i tunelu Sozina formirane ogromne kolone automobila.

Galerija

Bonus video: