HUMANITARNO VEČE

Kristijan 19. jula putuje u Tursku na liječenje

Kristijan Radulović rođen je kao zdrava beba. Nedugo po rođenju, kod njega je primijećena pojačana žutica, a vremenom zdravstveno stanje se komplikovalo. Redovno pohađa školu i završio je drugi razred. Iako ne hoda, intelektualno je potpuno očuvan i lijevom stranom radi sve što može
227 pregleda 1 komentar(a)
Kristijan Radulović, Foto: Privatna arhiva
Kristijan Radulović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.07.2017. 07:54h

U Nikšiću je održano humanitarno veče gusala, pjesme i humora pod sloganom "Za Kristijanovo bolje sjutra" u organizaciji NVO "Izvor života", a uz podršku Opštine Nikšić i Udruženja guslara Crne Gore. Prikupljeno je oko 1.800 eura i novac će biti uplaćen za liječenje devetogodišnjeg Nikšićanina Kristijana Radulovića, oboljelog od cerebralne paralize.

Na koncertu su nastupili guslari Stevan Mišo Popović, Rajko Žižić, Milan Vujović, Miljan Golubović, Miloš Jovanović, Nikola Terić, Nikola Kalezić, Igor Teljić, Nikola Krulanović, estradni umjetnici Božo Božović i Slavica Vuković, humorista Velizar Vejo Kasalica, pjesnik Lale Damjanović, dok je voditeljka programa bila Maja Kovačević.

"Guslar Popović uručio je Kristijanu sliku, dar galerije ‘Most’. Nizom aktivnosti NVO ‘Izvor života’ je prikupila oko 6.500", kazala je Konstantina Maraš.

Zahvalila se građanima i vlasnicima preduzeća koji su se odazvali humanitarnoj misiji, kao i košarkašu Bojanu Dubljeviću koji je za Kristijanovo liječenje uplatio 2.500 eura. U mnogim lokalima organizovane su humanitarne svirke, a bend “Kriza identiteta” je svakog vikenda organizovao uličnu svirku.

"Od 35.000 eura, koliko je potrebna za presađivanje matičnih ćelija na privatnoj klinici ‘Live hospital’ u Turskoj prikupljeno je oko 22.000 i Kristijan 19. jula putuje na prvu terapiju. Nadamo se najboljem", kazala je Maraš.

Kristijan Radulović rođen je kao zdrava beba. Nedugo po rođenju, kod njega je primijećena pojačana žutica, a vremenom zdravstveno stanje se komplikovalo. Redovno pohađa školu i završio je drugi razred. Iako ne hoda, intelektualno je potpuno očuvan i lijevom stranom radi sve što može.

Svi koji žele mogu donirati sredstva slanjem SMS poruke sa sadržajem 6 na 14543 ili uplatom na žiro račun 520000000001463902 i devizni račun 520042000000857007.

Preporučujemo za Vas