Glavni grad: Ne paliti vatru na otvorenom, samo od jutros preko 30 intervencija

Podsjetili su da su na terenu uz vatrogasce i predstavnici Vojske Crne Gore i Direktorata za vanredne sutucije i da su sve navedene službe su aktivne 24 sata
2 komentar(a)
požar Podgorica, Foto: Boris Pejović
požar Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.07.2017. 14:31h

U posljednjih 24 sata u Podgorici je ugašeno 66 požara, a samo u nedjelju ujutro je bilo preko 30 intervencija na različitim lokacijama, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako su kazali, iz Službe zaštite Glavnog grada ulažu nadljudske napore da se svi požari lokalizuju i apeluju na sve građane da ne pale vatru na otvorenom i da, ukoliko vide da to neko radi, pozovu Službu na broj 123 ili Upravu policije kako bi se stalo na put paljenu Podgorice.

"Najveći požari od jutros bili su na lokacijama kod Starog Duvanskog kombinata, u naselju iza Delte, na Marezi, u Piperima, Kokotima… Osim toga, komunalne službe Glavnog grada u posljednih 24 časa rade neprekidno na održavanju saobraćajnica zbog polomnenjih stabala i prevrnutih kontejnera," saopštili su iz Opštine.

Sve aktivnosti, dodaju, koordinira gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, kao i komunikaciju sa nadležnim organima na državnom nivou i njihovom uključivanjupo potrebi. Podsjetili su da su na terenu uz vatrogasce i predstavnici Vojske Crne Gore i Direktorata za vanredne sutucije i da su sve navedene službe su aktivne 24 sata.

"Podsjećamo da je paljenje vatre na otvorenom u ljetnjim mjesecima u Podgorici izuzetno rizično, jer je vegetacija i konfiguracija terena na teritoriji glavnog grada takva, da sa prvim toplijim danima vene i suši se, naročito na kamenitim površinama. Tada je nastanak požara izvjestan a njegovo širenje u uslovima jakog vjetra veoma povećano," zaključili su iz Glavnog grada.

Bonus video: