Dvosatni zastoji na Šćepan Polju, UP: Provjere na granici su najbrže moguće

Nakon što je "Blic" ranije danas saopštio da je zbog velikih gužvi na GP Dobrakovo došlo do tuče, iz Uprave policije su kazali da incidenta nije bilo
617 pregleda 0 komentar(a)
Šćepan Polje, Foto: Čitalac "Vijesti"
Šćepan Polje, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 15.07.2017. 17:47h

Preko najfrekvetnijih graničnih prelaza iz Crne Gore u druge države dnevno ovih dana prelazi od 12.000 do 13.000 turista, a provjere na granici se vrše najbrže moguće, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, najfrekventniji granični prelazi su GP Sukobin, GP Debeli Brijeg i GP Dobrakovo i vrijeme čekanja na graničnim prelazima je od 10 do 45 minuta.

Iz Uprave policije su zamolili građane i turiste za razumijevanje jer se granične procedure, iako su skraćene, moraju završiti.

Kako su "Vijesti" ranije objavile, zbog pojačanog vikend saobraćaja, na graničnom prelazu Šćepan Polje čekalo se najmanje dva sata na izlazu iz Crne Gore prema Bosni i Hercegovini.

Na dostavljenim fotografijama se mogu vidjeti turisti koji čekaju u koloni nastaloj zbog gužve u ranim popodnevnim časovima.

Uprava policije ranije danas je saopštila da je došlo i do zastoja na granici Srbije sa Crnom Gorom sa srpske strane, na graničnom prelazu Gostun, a tada je rečeno da se na izlazu Crne Gore u Srbiju na graničnom prelazu Dobrakovo čeka oko 15 do 20 minuta zbog pojačanog protoka saobraćaja.

"Blic" je danas pisao da su na granici Srbije sa Crnom Gorom kod Bijelog Polja ogromne gužve, da putnici čekaju satima da bi ušli u Crnu Goru, a da se desila i tuča.

"Povodom navoda u medijima o zastoju na granici Srbije sa Crnom Gorom - do zastoja je došlo sa srpske strane, na ulazu u Crnu Goru, na graničnom prelazu Gostun. Sa naše strane, na izlazu iz Crne Gore u Srbiju, na GP Dobrakovo se čeka oko 15 do 20 minuta zbog pojačanog protoka saobraćaja. Na GP Dobrakovo nije bilo tuče", rečeno je iz Uprave policije.

Bonus video: