Veliki požar na poluostrvu Luštica, kuće nisu ugrožene

63 pregleda 1 komentar(a)
Luštice, Foto: Slavica Kosić
Luštice, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.07.2017. 11:18h

Požar koji je sinoć oko 23.30 časova izbio na poluostrvu Luštica, kilometar od naselja Rose ka ulazu u Zaliv, nije ugašen.

"Požarom je zahvaćeno preko 100.000 kvadratnih metara, gore borovi i makija, ali kuće i drugi objekti ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi", kaže načelnik hercegnovske Službe zaštite i spašavanja Zlatko Ćirović.

Bura koja duva od juče poslije podne otežava posao vatrogascima iz Herceg Novog, Krtola i Tivta, kojima pomažu i građani.

Požar iznad Potkopa, opet je buknuo na strani koja je sinoć bila ugašena. Objekti i kuće nisu ugorženi.

"Čitava jedinica Vatrogasne službe je angažovana, na terenu su, a jedna smjena je ostala dežurna u Meljinama. Situacija je bila pod kontrolom uz stalni nadzor članova dežurne jedinice, ali smo sada opet na putu ka požarnom mjestu i više detalja imaću kada opet stignem na teren. Tokom noći i prijepodneva pomagali su nam, pored mještana i privatnika, vatrogasci DVD Krtoli, ali oni su sada prebačeni kao ispomoć tivatskim vatrogascima jer je buknuo i požar ka Bigovi. Očekujemo pomoć kolega iz Budve, potvrđeno je da dolaze na Lušticu da nam pomognu", kazao je Ćirović.

Gašenje požara otežava vjetar zbog kojeg vatrogasci ne mogu očekivati pomoć iz vazduha.

Bonus video: