Žabljak: Otvorena izložba karikatura

U izložbenom prostoru Centra za kulturu, otvorila je i pozdravila autore i posjetioce direktorica lokalne Turističke organizacije Vanja Krgović Šarović
124 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.07.2017. 11:37h

Izložbom karikatura Darka Drljevića, Laza Sredanovića i Luke Lagatora, u petak popodne, nastavljena je manifestacija „Dani planinskog cvijeća“ na Žabljaku.

U izložbenom prostoru Centra za kulturu, otvorila je i pozdravila autore i posjetioce direktorica lokalne Turističke organizacije Vanja Krgović Šarović.

Postavku čini 45 njihovih radova nagrađivanih na izložbama i festivalima širom svijeta.

Autori kažu da su se rado odazvali pozivu organizatora, zadovoljni prijemom i činjenicom da se ovako nešto po prvi put događa na Žabljaku.

"Karikatura, jedan od oblika likovno-novinarske djelatnosti može dobro da se uklopi u čitavu turističku aktivnost, kako ljeti tako i zimi, a Žabljak je upravo takva destinacija", kaže Luka Lagator.

Trojica crnogorskih bardova ove umjetnosti, pod sloganom „Turizam i planine“ u subotu popodne na Crnom jezeru biće akteri kolonije karikature, što je dodatni doprinos turističkoj ponudi ovog planinskog centra. Očekujući da će ovaj vid umjetničkog izražaja preći u tradiciju, Darko Drljević kaže da u kolonije karikature treba uključiti najmlađe kroz školu crtanja, crtanog filma i murala.

Galerija

Bonus video: