LP: Spomenik Račiću nacionalistička zloupotreba

Liberali, kao poručuju iz te partije, neće dozvoliti da populisti i nedobronamjerni pojedinci unesu pometnju među građane i „na bilo koji način vaskrsavaju aveti prošlosti kojima je odavno mjesto na smetlištu istorije“
5 komentar(a)
Puniša Račić, Foto: Wikimedia.org
Puniša Račić, Foto: Wikimedia.org
Ažurirano: 15.07.2017. 09:06h

Liberalna partija (LP) pozvala je nadležne organe da što prije sprovedu Zakon i uklone spomenik Puniši Račiću u Andrijevici, i ocijenila da je podizanje takvih obilježija postalo prepoznatlljiva nacionalistička provokacija i zloupotreba.

„Suočavanje sa prošlošću i demistifikacija mitoloških narativa mora biti jasna odrednica zvanične crnogorske politike i svih progresivnih političkih snaga“, kaže se u saopštenju LP.

Kako se navodi, samo će se na taj način spriječiti stalne zloupotrebe emocija građana i manipulacija istinom i pravdom.

LP je pozdravila reagovanje Ministarstva kulture koje je, kako su rekli, činjenično saopštilo da takav čin nije u skladu sa Zakonom o spomen obilježijima i sa Programom podizanja spomen obilježija. „Naročito ako znamo da je u pitanju kontroverzna ličnost koja je zvanično osuđena kao ubica, nacionalista i terorista“.

Liberali, kao poručuju iz te partije, neće dozvoliti da populisti i nedobronamjerni pojedinci unesu pometnju među građane i „na bilo koji način vaskrsavaju aveti prošlosti kojima je odavno mjesto na smetlištu istorije“.

Bonus video: