Strani turista kažnjen u Herceg Novom: Po džepu jer je izazvao požar

"Prema riječima dežurnih u Službi zaštite i spasavanja Opštine Herceg-Novi, u gašenju požara učestvovala su tri vatrogasca i jedno protivpožarno vozilo. Požar je lokaizovan za desetak minuta. Izgorjelo je nisko rastinje i trava na površini od 200 kvadratnih metara. Na imanju se nalazi voćnjak i kamp prikolica koji nisu bili zahvaćeni vatrom"
84 pregleda 1 komentar(a)
Herceg Novi, vatrogasci (Novine), Foto: Radio Herceg Novi
Herceg Novi, vatrogasci (Novine), Foto: Radio Herceg Novi
Ažurirano: 15.07.2017. 09:24h

Inostrani državljanin novčano je kažnjen zbog požara koji je juče izazvao na svom imanju u Herceg Novom.

Kako prenosi Radio Herceg Novi, brzom intervencijom vatrogasaca na kraju Sutorine spriječen je požar većih razmjera. Navode da je požar izbio jer je neimenovani strani državljanin palio otpad.

"Prema riječima dežurnih u Službi zaštite i spasavanja Opštine Herceg-Novi, u gašenju požara učestvovala su tri vatrogasca i jedno protivpožarno vozilo. Požar je lokaizovan za desetak minuta. Izgorjelo je nisko rastinje i trava na površini od 200 kvadratnih metara. Na imanju se nalazi voćnjak i kamp prikolica koji nisu bili zahvaćeni vatrom".

Radio Herceg Novi je objavio da je na lice mjesta izašla patrola Komunalne policije, koja je konstatovala da je požar manjih razmjera izazvao strani državljanin.

"On je sankcionisan novčanom kaznom, koja se kreće u rasponu od 150 do 1500 eura, potvrdila nam je v.d. načelnica Službe Komunalne policije Marija Andrić. Ona je upozorila na obavezno pridržavanje Odluke o zabrani loženja vatre na otvorenom tokom ljetnje sezone".

Bonus video: