Podgorica: Situacija mirna, aktivna dva požara

Komandir Službe, Andrija Čađenović, rekao je agenciji MINA da su od petka u sedam sati do jutros imali ukupno 63 intervencija
78 pregleda 0 komentar(a)
Dajbabska gora požar, Foto: Boris Pejović
Dajbabska gora požar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.07.2017. 08:57h

Na području Podgorice jutros su aktivna dva šumska požara, u mjestima Klopot i Poprati, saopšteno je iz Službe zaštite.

Komandir Službe, Andrija Čađenović, rekao je agenciji MINA da su od petka u sedam sati do jutros imali ukupno 63 intervencija.

„Jutros je situacija na teritoriji Podgorice mirna, aktivna su dva šumska požara, u mjestima Klopot u Bratonožićima i u Popratima, nakon Kučkih korita“, saopštio je Čađenović.

Kako je kazao, na oba lokaliteta su njihove ekipe, koje zajedno sa mještanima pokušavaju da ugase požare.

„Vatrogasci su pripravni, jedna smjena je dežurna, a jedna u pripravnosti“, naveo je Čađenović.

On je rekao da su im se u petak pridružile kolege iz sjevernih opština Mojkovac, Pljevlja, Rožaje i Berane, a danas očekuju kolege iz Plava.

„Po jedno vozilo i tri vatrogasca su nam na raspolaganju i biće tu do otprilike utorka ujutru jer do tada očekujemo pojačan sjeverni vjetar“, kazao je Čađenović, dodajući da su spremni ako bi bilo potrebe za većim intervencijama, kao što je bilo prethodna dva dana.

On je saopštio da je u petak na sastanku u Direktoratu za vanredne situacije dogovoreno da Vojska Crne Gore bude u pripravnosti i spremna je da se uključi kad ih pozovemo.

Bonus video: