"Top Hill" izmirio obaveze prema Budvi: Leglo četvrt miliona od zakupa brda

“Top Hill“ se obavezao da ljeti plaća po oko 69 hiljada mjesečno, a u ostalim mjesecima oko 14 hiljada eura
554 pregleda 1 komentar(a)
Top Hill, Foto: Facebook
Top Hill, Foto: Facebook
Ažurirano: 15.07.2017. 06:59h

Budvanska kompanija “Top Hill” uplatila je na račun Opštine Budva 250.000 eura na ime lokalne komunalne takse za zakup opštinskog zemljišta na brdu Topliš, na kojem je istoimena diskoteka.

Firmu koja je u junu 2012. na javnoj licitaciji zakupila na 30 godina opštinsku zemlju, na kojoj je otvoren najveći noćni klub na otvorenom na Jadranu, osnovala je, kako se navodi u Centralnom registru privrednih subjekata, kompanija “Domino investment” sa Maršalskih ostrva.

“Top Hill“ koji gazduje i diskotekom “Maximus“ u Kotoru obavezao se da će na ime zakupa 3.900 kvadrata uplatiti ukupno devet miliona eura.

“Vijestima“ je potvrđeno u Opštini da je “Top Hill“ uplatio i dodatnih 10.000 na ime naknade koja se do sada nije obračunavala.

“Top Hill“ je novac najvjerovatnije obezbijedio kreditom od 400.000 eura koji je uzeo krajem maja ove godine.

Riječ je o kratkoročnom kreditu koji su dužni da vrate do 1. oktobra, na ime koga je kao hipoteka založena diskoteka “Maximus“.

“Top Hill“ se za zakupom obavezao da od 15. juna do 15. septembra plaća po 69.817,10 eura, a za ostali period godine mjesečna zakupnina je 13.963,42 eura.

Opština je i Planom postavljanja privremenih objekata predvidjela da se na Toplišu može izgraditi ugostiteljski centar sa uslužnim sadržajima.

I nova opštinska vlast je ovogodišnjim Planom predvidjela „Top Hill“ kao privremeni objekat.

Diskoteka “Top Hill” otvorena je u ljeto 2010. od kada je postala centara zabave na ovom dijelu Jadrana.

U diskoteci su gostovale su brojne muzičke zvijezde, a tako će biti i ovog ljeta.

Kotorski “Maksimus” i dalje pod hipotekom banke i države

Osim hipoteke koju je upisala banka na diskoteku “Maximus”, i dalje kao teret stoji hipoteka država zbog neizmirenog poreskog duga od 63.144 eura.

Kao teret na ukupno 1.689 kvadrata poslovnog prostora, izgrađenog u okviru spomeničkog kompleksa kotorske Citadele, hipoteka je upisana 18. maja u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine.

Kompanija ”Top Hill” kupila je minulog ljeta ”Maximus”.

Diskoteka je preuzeta nakon što je sudski spor izgubila Zoja Dudić, udovica ubijenog Dragana Dudića Frica koji je bio vlasnik.

Bonus video: