URA: Obezbijediti divlja kupališta u Pljevljima i izgraditi gradski bazen

„Opština što prije mora krenuti u realizaciju izgradnje gradskog bazena, kao nasušne potrebe svake urbane cjeline, a posebno one koja je - poput Pljevalja - izgrađena na više rijeka“.
133 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: URA
Pljevlja, Foto: URA
Ažurirano: 14.07.2017. 15:07h

Posljednji događaj u kome je Otilovićko jezero, kao i mnogo puta do sada, uzelo još jedan mladi život - opominje sve građane Pljevalja, a posebno nadležne u Opštini, da se konačno mora reagovati. Preusmjeravanjem Ćehotine u novo korito, grad je izgubio sigurno kupalište koje je korišteno decenijama, a za uzvrat nije ponuđena druga alternativa, prevashodno namijenjena mlađoj populaciji, ukazali su u pljevaljskom odboru Građanskog pokreta URA.

U Otilovićkom jezeru se, prije nekoliko dana, utopio mladić iz Pljevalja.

„Svaki tragičan događaj u kome se izgubi mladi život predstavlja veliki gubitak za građane Pljevalja. Nadležni organi moraju učiniti sve da postojeća divlja i neuređena kupališta, ukoliko je moguće učine bezbjednim, a ukoliko nije - da na njima zabrane kupanje, kako bi se spriječili dalji tragični događaji. URA upućuje izraze iskrenog saučešća porodici tragično stradalog mladića“, ukazali su u tom pokretu.

Oni podsjećaju da bezbjednost građana mora biti na vrhu svake liste prioriteta, kao i da „Opština što prije mora krenuti u realizaciju izgradnje gradskog bazena, kao nasušne potrebe svake urbane cjeline, a posebno one koja je - poput Pljevalja - izgrađena na više rijeka“.

Bonus video: