Vučurović: Demokrate, ima li zasluga DF-a za pozitivne bilanse u Kotoru?

"Uloga Demokratskog fronta u vlasti je dominantna, i to baš na onim pozicijama koje su najviše doprinijele pozitivnim rezultatima, i to je dokaz da se ne morate odreći borbe protiv diskriminacije, a da budete bastion u obračunu sa organizovanim kriminalom i korupcijom"
105 pregleda 19 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.07.2017. 11:25h

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović nazvao je "sramotnim" ponašanje Demokrata Kotor, koji, kako je naveo, pozitivne rezultate nove opštinske administracije u Kotoru pripisuju isključivo sebi.

Iz kabineta predsjednika Opštine Kotor, ranije danas je saopšteno da je na ime naknade za ekonomsko iskorišćavanje kulturnih dobara od početka godine naplaćeno 121.346 eura.

Vučurović je naveo da Demokrate "ne uvažavajući i ne poštuju činjenicu" da su za te rezultate - najmanje koliko i oni - zaslužni funkcioneri DF-a u u Kotoru.

"Kao posebnu gadost doživljavamo onaj dio reklamnog flajera Demokrata, koji je očigledno sastavljao "kreativni tim" iz Podgorice, koji je borbu za osnovna ljudska prava, a protiv nacionalne diskriminacije srpskog naroda, podvrgao šaljivim doskočicama, stavljajući ih u direktnu vezu sa ubiranjem opštinskih prihoda. Rukovođenje tom logikom značilo bi da rešavanje problema diskriminacije po nacionalnoj, jezičkoj i vjerskoj osnovi direkno šteti naplati prihoda koji pripadaju opštini. Uloga Demokratskog fronta u vlasti je dominantna, i to baš na onim pozicijama koje su najviše doprinijele pozitivnim rezultatima, i to je dokaz da se ne morate odreći borbe protiv diskriminacije, a da budete bastion u obračunu sa organizovanim kriminalom i korupcijom", naveo je Vučurović.

Dodaje da je "očigledna namjera stvarnog lidera Demokrata da opravda, zamaskira i u krajnjem odvuče "u zaborav’" to što njihov predsjednik (Aleksa Bečić) ne smije da kaže kojim jezikom govori, kojoj Crkvi i narodu pripada".

"To se ne može opravdati, a naročito građani neće zaboraviti jednu takvu pojavu na političkom nebu Crne Gore. Odricanje od svega što krasi tradicionalnu Crnu Goru, kao zahtjev smo imali prilike i ranije da čujemo, i to od DPS-a i Mila Đukanovića lično. On je uz to imao i konkretnu ponudu za nas - da uđemo u Vladu. A naš odgovor i njemu i Bečiću je isti - nema izdaje, nema prodaje svega što su nam preci ostavili u amanet, tražila to američka ambasada, Janoš Bugajski i NATO ili ne. Ako smo, braneći naš nacionalni, jezički i vjerski identitet odbili režim, ne vidimo racionalni razlog da oni iz opozicije, koji u Kotoru vrše vlast zajedno sa nama, gaje iluziju da će imati više uspjeha u prevaspitavanju građana Crne Gore kojima je stalo do morala i tradicije. Pogotovo nam je čudan taj obrt kod opozicionih kolega koji su donedavno bili u stranci kojoj su bile itekako važne ove teme, koje su njima postale očigledno nebitne danom osnivanja nove političke firme i dobijanjem smjernicama za djelovanje od pojedinih adresa koje su godinama radile protiv opozicije", ističe Vučurović.

On je Demokrata poručio da urade i "nesšto konkretno".

"Da su Demokrate htjele nešto konkretno da urade u pojedinim opštinama, mogli su, naprimjer, pokrenuti inicijativu da se Gugiju Saviću zaplijeni sva imovina, a ne da se sklapaju dogovori sa organizovanim kriminalnim grupama i njihovim zaštitnicima iz tužilaštva. Međutim, strah životu kalja obraz često, tako da su pojedine partije umjesto konkretne, hrabre i odlučne borbe protiv režima i kriminala odabrale dijeljenje čokoladica i pisanje pamfleta. A svakako da nećemo zaboraviti njihovo kukavičko ponašanje, ćutanje i zabijanje noža u leđa u trenutku kada DF vodi presudnu borbu za slobodnu Crnu Goru", zaključio je Vučurović.

Bonus video: