Ivan Kukuličić pobjednik Viteških igara Crne Gore

Takmičari su se na Ivanovim koritima nadmetali u osam sportskih disciplina – trčanje, bačanje kamena sa ramena, bačanje kamena sa koljena, bačanje balvana, bačanje željeza, skok u dalj iz mjesta, pretega i navlačenje konopa
86 pregleda 4 komentar(a)
Viteške igre Crne Gore, Foto: Cetinje.me
Viteške igre Crne Gore, Foto: Cetinje.me
Ažurirano: 14.07.2017. 07:19h

Vitez tradicionalnih 15. Viteških igara Crne je Ivan Kukuličić, takmičar ekipe Zete.

Takmičari su se na Ivanovim koritima nadmetali u osam sportskih disciplina – trčanje, bačanje kamena sa ramena, bačanje kamena sa koljena, bačanje balvana, bačanje željeza, skok u dalj iz mjesta, pretega i navlačenje konopa.

Ivan Kukuličić pobijedio je u tri discipline (bačanje kamena sa ramena, bačanje balvana i skok u dalj iz mjesta), dok je drugo mjesto u ukupnom poretku zauzeo Srđan Čavor, član ekipe Njeguša, koji je bio najbolji u dvije discipline (bačanje kamena sa koljena i bačanje željeza). Pobjednik u disciplini pretega bio je Peđa Perović iz Kotora, u trčanju je trijumfovao Marko Miljenović sa Trojice, dok je u navlačenju konopa pobijedila ekipa Lješanske nahije.

Viteške igre otvorio je zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje, Momčilo Martinović.

On je kazao da nije slučajno što se igre održavaju 13. jula i to na Lovćenu.

"Prijestonica je postala istinsko središte i partner, kako mnogim kulturno - umjetničkim i turističkim, tako i sportskim događajima. A zahvaljujući Mjesnoj zajednici Njeguši, koja je izvrsnu inicijativu pretočila u stvarnost, danas na ovom mjestu imamo veliki broj učesnika iz svih krajeva Crne Gore", kazao je Martinović i dodao da će u Prijestonici i lokalnoj turističkoj organizaciji i ubuduće imati partnera.

Ovogodišnje igre dio su programa "Ljeto u Prijestonici".

Bonus video: