UO “Vrbice” traži dokumenta: Šta su reference Stanišića?

Peticiju ministru potpisalo do sada oko 500 roditelja
65 pregleda 3 komentar(a)
Đina Vrbica, Foto: Djinavrbica.me
Đina Vrbica, Foto: Djinavrbica.me
Ažurirano: 13.07.2017. 17:57h

Upravni odbor podgoričke predškolske ustanove “Đina Vrbica” zatražio je od ministra Damira Šehovića da im dostavi obrazloženje da za novog direktora imenuje Vuka Stanišića.

“Kao krovno tijelo ustanove, smatram da imamo pravo na obrazloženje zbog čega i na osnovu kojih referenci je naš kolega defektolog imenovan za direktora ustanove”, kazala je “Vijestima”predsjednik UO i predstavnik zaposlenih Mira Grubiša.

Šehović je nedavno imenovao Stanišića nakon čega je drugi kandidat Milena Mijović podnijela ostavke na pozicije u vrtiću. Roditelji nastavljaju da potpisuju peticiju na papiru, tako i na internet platformi. Do sada je, kaže predsjednica Savjeta roditelja i pokretač peticije Nađa Ljiljanić peticiju na internetu potpisalo oko 500 roditelja, a zbrajaju se i potpisi na papiru. “Očekujemo da će nas ministar pozvati na sastanak. Želimo da nam objasni kakav je čovjek kojeg je imenovao da vodi ustanovu koju pohađaju naša djeca, u kojoj provode pola dana”, kazala je Ljiljanićeva.

Ona podsjeća da je Stanišić javno saopštio kakva će saradnja sa njim biti.

“Kazao je da će oni koji žele da sarađuju sa njim imati za to otvorena vrata. Međutim, novi direktor zaboravlja da roditelji finansiraju i državni budžet iz kojeg on prima platu, ali i da plaćaju ishranu svoje djece u ustanovi. Dakle, sa nama se mora sarađivati i nama se mora odgovarati”, poručila je Ljiljanićeva.

Bonus video: