Veći požar izbio u Rogamima: Kuće su bile ugrožene

Komandir Službe zaštite Andrija Čađenović rekao je da se radilo o većem požaru koji je tokom dana, zbog promjene pravca vjetra promijenio pravac i od Rogama se proširio ka Pričelju
0 komentar(a)
Dajbabska gora požar, Foto: Boris Pejović
Dajbabska gora požar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.07.2017. 15:00h

Kuće mještana bile su ugrožene danas zbog većeg požara koji je izbio u Rogamima kod Podgorice.

Ekipe vatrogasaca su tokom dana uspjele da požar stave pod kontrolu.

Komandir Službe zaštite Andrija Čađenović rekao je da se radilo o većem požaru koji je tokom dana, zbog promjene pravca vjetra promijenio pravac i od Rogama se proširio ka Pričelju, gdje su se u opasnosti našle kuće stanovnika tog sela.

"Na terenu su dva vatrogasna vozila sa vatrogascima, a pomoć su pružili iz Direkotrata za vanredne situacije, dva aviona su gasila požar", rekao je Čađenović.

Ipak, dodao je, da je problem većoj aktivnosti aviona zadavala smanjena vidljivost, kao i obližnji dalekovod.

Vatrogasci Službe zaštite su i danas na teritoriji Podgorice i gradskih opština, nažalost imali pune ruke posla. Gase na oko 20 lokacija, a njihov rad je otežan zbog sjevero-istočnog vjetra.

Prema riječima Čađenovića, do 15 časova su lokalizovani manji požari u Ulici 8. marta, na Zabjelu, Smokovcu. U dva navrata požare su gasili u Berima i na Zelenici, a požara je bilo i u Golubovcima, kod Nikolj crkve, u Mahali, kao i u GO Tuzi, u Sukuruću, Vranju.

Od početka jula zabilježeno je preko 400 požara, a zbog vremenskih prilika, jul bi mogao postati jedan od rekordnih po broju požara.

Prema riječima Čađenovića ljudski faktor je u 95 odsto slučajeva uzrok požara na teritoriji Podgorice.

Bonus video: